avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatia pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatia pt cresterea copilului

sunt casnica si nu am carte de munca.as dori sa stiu daca pot face ceva sa beneficiez de indemnizatia pt cresterea copilului. daca da unde as putea plati contributiile. multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 16 Februarie 2011
Conditia este sa realizati venituri profesionale supuse impozitarii. Fiind casnica nu nu realizati astfel de venituri.
Indemnizatia pentru CCC se acorda numai daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni ati realizat venituri din salarii, venituri din activitati ndependente sau venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit.

Acordarea indemnizatiei nu este conditionata de plata contributiilor.

Prin urmare, daca nu indepliniti conditia realizarii de venituri nu veti beneficia de aceasta indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata taxelor pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului dimamonicaelena dimamonicaelena Buna ziua! Sunt angajata de 7 luni la o firma , insa vreau sa demisionez. Unde si cum pot plati personal taxele pentru continuitatea contractului de munca, in ... (vezi toată discuția)
Contract de munca par-time TINA2005 TINA2005 Buna ziua!Daca am contract de munca cu 4 ore pot beneficia de imdemnizatia de crestere copil? Multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Concediu pt cresrerea copiluli vali_085 vali_085 Buna ziua! Sunt angajata din 29.03.2010 la o firma care nu si-a platit impozitele si taxele. Intre timp a fost suspendat acordul de functionare timp de 4 ... (vezi toată discuția)