avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Dilema MARE - admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Dilema MARE - admitere INM 2012

sunt studenta in anul 3 la fac de drept si doresc sa intru la inm in 2012; problema majora este ca nu stiu de unde sa incep, cu ce materiale, ce autori; momentan am luat cartile postate de inm in bibliografia pt examenul din 2010, dar din ce am tot citit aici la diversi utilizatori care au dat acest examen sincer nu prea stiu ce sa invat; stiu ca intervine si posibilitatea schimbarii anumitor articole dar sunt convinsa ca totusi exista si niste carti "general" valabile!
astept raspuns cat mai curand si sper ca am postat corect aici acest mesaj (este prima data cand folosesc acest forum pt a scrie)
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mmady , utilizator 16:03, 21 Martie 2012
oana_dre a scris:

eu sunt in aceeasi situatie cu tine dar am vorbit cu un prieten de familie si mia dat el titlurile de carti deoarece el pregateste studenti pentru admitere la inm fiind judecator. o sa iti las un mesaj cu ce carti mia recomandat el si sper sa iti fie utile :) si spor la invatat.

Prietenul tau de familie e judecator si pregateste studenti pentru INM?
Wow!
1. Nu stiam ca se fac meditatii pentru admitere la INM
2. Vezi ca daca mai spui cuiva treaba asta s-ar putea sa ii creezi probleme prietenului de familie judecator.
davegahan..nu vad de ce ar fi asa o mare problema ca un judecator sa ajute..sa motiveze..sa mediteze nah o persoana pentru a lua un examen la INM.In fond ajutorul consta in pregatirea teoretica a persoanei respective..nu in introducerea ei in sistem prin nustiu ce mijloace ilegale,nu?
oana_dre, ti-am trimis un mesaj pe privat.
adryan_ss2 a scris:

davegahan..nu vad de ce ar fi asa o mare problema ca un judecator sa ajute..sa motiveze..sa mediteze nah o persoana pentru a lua un examen la INM.In fond ajutorul consta in pregatirea teoretica a persoanei respective..nu in introducerea ei in sistem prin nustiu ce mijloace ilegale,nu?

Daca mediteaza pe bani apar o gramada de probleme aici (evaziune fiscala, interdictii). Ar trebui sa le stii si tu.
Daca mediteaza gratis atunci ar fi util numele judecatorului si orasul. Eventual o adresa sau un nr. de contact. Sunt convins ca se gasesc si alti doritori sa ia parte.
Daca tot e vorba de opera de binefacere atunci de ce sa facem discriminare?
Sa aiba acces toata lumea...
Sigur ca survin multe probleme in cazul in care mediteaza pe bani :)..nici nu contest acest lucru.Eu am vrut sa evidentiez faptul ca nu ar fi ceva in neregula daca judecatorul ar oferi lectii gratuite studentilor pentru a-i pregati in sustinerea examenului..opera de binefacere cum spui tu :).Cu toate ca am si eu mari rezerve in privinta gratuitatii..dar nah..sa admitem faptul ca mai sunt si oameni binevoitori printre noi :).Oricum..dupa parerea mea altfel te montezi pentru acest examen greu daca ai avea ca sprijin moral un judecator..procuror..care sa-ti explice mai pe indelete..sa te faca sa intelegi mai bine sistemul juridic..

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)