avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Dilema MARE - admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Dilema MARE - admitere INM 2012

sunt studenta in anul 3 la fac de drept si doresc sa intru la inm in 2012; problema majora este ca nu stiu de unde sa incep, cu ce materiale, ce autori; momentan am luat cartile postate de inm in bibliografia pt examenul din 2010, dar din ce am tot citit aici la diversi utilizatori care au dat acest examen sincer nu prea stiu ce sa invat; stiu ca intervine si posibilitatea schimbarii anumitor articole dar sunt convinsa ca totusi exista si niste carti "general" valabile!
astept raspuns cat mai curand si sper ca am postat corect aici acest mesaj (este prima data cand folosesc acest forum pt a scrie)
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mmady , utilizator 16:03, 21 Martie 2012
scuze ca te bat si eu la cap...si eu sunt in aceeasi situatie cu INM-ul asta...te rog mult de tot, daca poti sa-mi trimiti si mie titlurile cartilor...multumesc maxim :D...
ahmadkadeea a scris:

Aceasta este lista pe care o am de la Oana!


1. Drept Civil Partea Generala la aceasta materie eu recomand Gabriel Boroi Drept Civil Partea generala. Persoanele editura Hamangiu 2009 si Gheorghe Beleiu Drept Civil Roman editura universul juridic 2007.
2. La drepturi reale eu recomand in primul rand Gabriel Boroi care are doua carti in care abordeaza tematica de drepturi reale.
A doua lucrare scrisa de G. Boroi este Drept Civil Drepturile reale principale Note de curs aparut la editura Hamangiu 2010 scrisa impreuna cu M.M Pivniceru si altii autori.
3. La Drept Civil Teoria Generala a Obligatiilor avem cateva subiecte si in cursul selectiv pentru licenta scris de Gabriel Boroi editura Hamangiu 2009, dar cursul de baza este cel al prof. C. Barsan editura Hamangiu 2008
4. La contracte speciale sunt cele trei volume reactualizate scrise de prof F. Deak, editura universul juridic 2006-2007, dar si cursul prof. Camelia Toader Drept Civil Contracte speciale, editura CH Beck 2008. Deasemenea prof. C. Toader are o carte de spete pe contracte si succesiuni edit ura ALL BECK 2004.
5. La succesiuni este tratatul de drept succesoral de Fr. Deak editura Universul Juridic 2002, dar si cursul prof. Liviu Stanciulescu Drept Civil Contracte si Succesiuni editura Hamangiu 2008.
6 procedura civila G. Boroi si V.M. Ciobanu Drept Procesual Civil editura CH. Beck 2009
7. La Penal General este cursul prof. C.C. Mitrache Drept Penal Roman editura Universul Juridic 2009, dar si Manualul de drept Penal scris de prof. C. Bulai editura Universul Juridic 2007.
8. La Penal Special sunt doua cursuri foarte bune.
Drept Penal roman scris de Tudorel Toader aparut la editura Hamangiu 2009 si Drept penal Special scris de Ilie Pascu si Mirela Gorunescu editura Hamangiu 2009.
9. La procedura penala sunt recomandate cursurile prof. Ion Neagu in 2 volume editura Universul juridic, insa eu as recomanda un curs excelent Drept Procesual penal scris de prof. Anca Leila Lorincz, editura Universul Juridic 2009.
Ca si cartide teste grila el mi-a recomandat pentru inceput
. Viorel Voineag Teste grile 2009 editura Juritest






Drept civil. Persoanele?!?!?! Sunt foarte curios să văd în ce an s-a cerut așa ceva la INM.
Procedură penală Ion Neagu? De ce trebuie să complicați lucrurile? Dacă are cineva impresia că nu e destul de învățat și fără tratatul prof. Neagu (o lucrare foarte bună de altfel) se înșeală amarnic.
Eu am studiat foarte bine aceste probleme înainte să mă apuc de învățat și mai mult decât atât am fost sfătuit (am și eu un magistrat în familie) în felul următor: Regula de aur : Codurile!!!!. Totodată este nevoie și de lucrări de specialitate DAR nu pentru că la examen ar putea veni întrebări care să nu aibă reglementare în coduri ci pentru o deslușire corectă a instituțiilor de drept astfel cum sunt ele reglementate în aceste legi (lucru care poate fi destul de dificil în special în materia dreptului civil); este o convingere a mea că aici greșesc cei mai mulți candidați la acest concurs dar poate greșesc cine știe.
Cărțile pe care eu le-aș recomanda sunt următoarele: Dr. civil - G.Boroi, L.Stănciulescu „Instituții de drept civil în reglementarea noului C.civ”, Editura Hamangiu (Într-adevăr această carte nu acoperă toate subiectele care probabil se vor ceve la examen dar e un bun punct de pornire și în continuare trebuie să așteptăm să vedem ce cărți vor apărea); în materia Dr.proc.civ. problema e mai delicată în sensul că nu se știe cu siguranță dacă se va cere noul sau vechiul cod însă orice ar fi eu recomand tot G.Boroi pentru că e formator la urma urmei. Oricum eu am răsfoit N.C.proc.civ. și nu e imposibil să înveți doar din cod mai ales dacă ți-a plăcut această materie și în facultate. Încă un pont cu privire la procedura civilă; un număr mare de instituții nou reglementate sau mă rog, modificate serios sunt tratate de I.Leș „C.proc.civ- comentariu pe articole” editura C.H.Beck, ediția III, 2007. Drept penal partea generală și Drept procesual penal Mihail Udroiu sinteze și grile; este fără doar și poate cea mai bună variantă. Penal partea specială: Codul penal.
Sper că am fost de folos în vreun fel!
Poti te rog sa ma ajuti si pe mine cu bibliografia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)