Am un mister de elucidat! In urma cu ceva timp am achizitionat in 2 randuri niste obiecte de la unele persoane care acum s-au dovedit a fii furate , acele obiecte eu le-am vandut de mai mult timp. In prezent am fost audiat ca martor, dar mi s-a zis la politie ca pot fii si amendat sau chiar mai mult ca pot fii trecut ca si complice. Eu nu am stiut de unde provin acele obiecte, le-am cuparat cu buna credinta.
Am vre-o vina?trebuie sa ma astept la ceva rau ?
Va multumesc!
Daca nu ati stiut de provenienta bunurilor sau pentru a extinde putin, daca nu ati cunoscut faptul ca persoanele de la care ati cumparat se ocupa cu astfel de "indeletniciri", nu ar trebui sa va faceti probleme...simpla afirmatie a acestora ca ati stiut, fara a fi coroborat cu vreun alt mijloc de proba nu este suficient pentru a va incrimina.
Da, este destul de greu sa fiti pus sub invinuire.
Problema este ca fiind martor sunteti obligat sa spuneti adevarul in timp ce inculpatii au dreptul de a minti.
Daca lucrurile iau o intorsatura nefavorabila pt dvs. va trebui sa va angajati avocat.
Si acum va puteti angaja avocat pentru a se informa despre ce este vorba si pentru a se estompa orice incercare de a fi acuzat.
Nu aveti dreptul de a studia dosarul daca aveti calitatea de martor.
Nu trebuie decat sa declarati adevarul,ceea ce cunoasteti...cu privire la respectiva situatie de fapt.
Nu aveti nici dreptul la aparare.