avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vinovat / nevinovat ?!?!?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vinovat / nevinovat ?!?!?!

Am un mister de elucidat! In urma cu ceva timp am achizitionat in 2 randuri niste obiecte de la unele persoane care acum s-au dovedit a fii furate , acele obiecte eu le-am vandut de mai mult timp. In prezent am fost audiat ca martor, dar mi s-a zis la politie ca pot fii si amendat sau chiar mai mult ca pot fii trecut ca si complice. Eu nu am stiut de unde provin acele obiecte, le-am cuparat cu buna credinta.
Am vre-o vina?trebuie sa ma astept la ceva rau ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: papickads , utilizator 20:45, 17 Februarie 2011
Daca nu ati stiut de provenienta bunurilor sau pentru a extinde putin, daca nu ati cunoscut faptul ca persoanele de la care ati cumparat se ocupa cu astfel de "indeletniciri", nu ar trebui sa va faceti probleme...simpla afirmatie a acestora ca ati stiut, fara a fi coroborat cu vreun alt mijloc de proba nu este suficient pentru a va incrimina.
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Da, este destul de greu sa fiti pus sub invinuire.
Problema este ca fiind martor sunteti obligat sa spuneti adevarul in timp ce inculpatii au dreptul de a minti.
Daca lucrurile iau o intorsatura nefavorabila pt dvs. va trebui sa va angajati avocat.
Si acum va puteti angaja avocat pentru a se informa despre ce este vorba si pentru a se estompa orice incercare de a fi acuzat.
Dar am dreptul de a studia dosarul in care sunt audiat ca martor?
Nu aveti dreptul de a studia dosarul daca aveti calitatea de martor.
Nu trebuie decat sa declarati adevarul,ceea ce cunoasteti...cu privire la respectiva situatie de fapt.
Nu aveti nici dreptul la aparare.

avocat Claudiu Lascoschi
Sarcina probatiunii culpei dvs apartine organelor de urmarire penala.
Daca sunteti nevinovat,nu cedati niciunei presiuni din partea anchetatatorilor.

Alte discuții în legătură

Am cumparat o marfa care mai apoi s-a dovedit a fi furata.ce se poate intampla? george 5 george 5 Acum 7 luni am cumparat de la cineva niste plasa de sarma.Cel in cauza s-a descoperit ca o avea sustrasa de la o oarecare inteprindere.A fost ridicata de ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati ! ContSters68188 ContSters68188 Acum 8 luni am fost implicat in 3 spargeri auto ....fiid doar prezent deoarece cel care le sparge era cel mai bun prieten al meu ...sunt minor ....acum am 17 ... (vezi toată discuția)
Dosar penal inselaciune Costi1978 Costi1978 Buna ziua , sunt cercetat intr-un dosar de inselaciune si as dori sa intreb : Este normal ca anchetatorii sa imi ia declaratia fara avocat ? Tin sa spun ca nu ... (vezi toată discuția)