avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce sanse am sa anulez proprietatea asupra unui bun ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce sanse am sa anulez proprietatea asupra unui bun imobil?

Am cumparat cu prietenul (actual sotul) meu inainte de a ne casatori un imobil in cote egale de 1/2 fiecare. El nu a contribuit cu nici un ban la aceasta tranzactie. Plata a fost facuta de mine prin virament bancar direct in contul vanzatorului.
Am dovada depunerii banilor in contul meu. Tot din acest cont s-a efectuat si plata integrala a imobilului. Am si o inregistrare magnetica in care el recunoaste ca nu a pus nici un ban pentru imobil si martori care pot confirma acest lucru.

Ce sanse am sa i se anuleze dreptul de proprietate?

Tranzactia a fost facuta in nov. 2003, noi ne-am casatorit in aprilie 2005.

Cel mai recent răspuns: adriana istrate , utilizator 15:04, 17 Februarie 2011
banuiesc ca si sotul dvs are probe la fel de solide ca dvs prin care poate dovedi contributia.
in principiu, un act juridic, chiar autentic, in anumite conditii poate fi anulat.
inregistrarea dvs nu are valoare juridica si poate fi usor demontata;in ce priveste martorii..depinde cat de credbili sunt si in ce relatii va aflati cu ei.
totusi, dc nu a avut nici un aport financiar,DE CE a fost si el imp.licat in cumparare?sa inteleg ca a-ti avut incredere, ca v-a solicitat sa ii dovediti loialitate,sinceritate etc pt ca urma sa va casatoriti?
gabriel z a scris:

inregistrarea dvs nu are valoare juridica si poate fi usor demontata

As fi foarte curios sa stiu pe ce se bazeaza cei care scriu asa ceva #-o :slap:

De la data cand stiati ca el nu a pus nici un ban si ca apare ca proprietar pe titlu de cumpararea asupra unui bun la care nu a contribuit aveati o actiune impotriva lui. Termenul de prescriptie este de 3 ani insa notiunea de termen de 3 ani nu trebuie confundata cu 3 ani calendaristici pentru ca termenul de prescriptie se intrerupe sau se suspenda in anumite imprejurari.
Ca regula generala art. 14 din Decretul nr. 167/1958 dispune: "Pescriptia nu curge intre soti in timpul casatoriei." Ca urmare, dupa desfacerea casatoriei ati avea o actiune impotriva lui pentru a recupera banii de la cumpararea imobilului.
Insa speta d-voastra poate fi mult mai complicata decat pare sau decat ne puteti spune d-voastra.
:hm:

Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Plata integrala a cestui imobil s-a facut prin virament bancar din contul meu personal in contul vanzatorului. (am dispozitia de plata vizata de banca in riginal)
Am extrasele de cont pe o lunga perioada de timp in care se pot vedea depunerile de bani.
La vremea aceea il credeam ca imi spunea ca o sa fim impreuna pentru totdeauna, ca isi doreste sa aiba copii cu mine..... Am avut incredere in el, dar s-a dovedit a fi exact invers.
El nu poate face dovada ca a avut bani banca. Mentionez ca a avut servici.

Multumesc frumos
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
adriana istrate, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie ContSters201565 ContSters201565 El (concubinul) cumpara cu ea(concubina) un imobil in cote de 1/2 fiecare. Banii au fost in exclusivitate ai concubinului.Plata imobilului se face prin ... (vezi toată discuția)
Cum se pot incasa cel mai sigur bani intr-o vanzare de teren? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care este cel mai sigur mod de a incasa pretul unui teren vindut ( deci relativ o suma mare de bani) ,asa incit sa poata fi semnat actul de ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti monak monak Buna ziua, Sunt casatorita de 10 ani. Inainte de casatorie eu am avut un apartamant . Dupa casatorie l-am vandut, am accesat un credit bancar si am ... (vezi toată discuția)