avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sponsorizare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sponsorizare

buna dimineata....daca Legea nr. 32/1994, legea sponsorizarii, este in vigoare as dori sa aflu ce avantaje are o companie care sponsorizeaza un act de cultura....va multumesc!...o zi frumoasa !
Cel mai recent răspuns: georgeghilt , utilizator 19:02, 9 Ianuarie 2012
AURORA CIOROBEA a scris:

Legea sponsorizarii si Codul fiscal, dupa cum se precizeaza mai sus.


Cotele corecte sunt:

1. se incadreaza in limita a 3 la mie din cifra de afaceri
2. 20% din impozitul pe profit datorat.


va rog sa ma lamuriti:
- pentru sponsorizare 3 0/00 din CA
aceasta CA se refera la anul trecut sau la venituile care compun cifra de afaceri din perioada in care se face sponsorizarea????
De ex. daca sponsorizarea se face in luna a 4 se aduna veniturile(care compun CA) pe primul semestru(din prima luna si pana in a 6 luna )????
- la fiecare termen de calc imp profit se tine cont de sponsorizare?????
Da. Aici e un subiect bun de discutat. Asa e, se refera la cifra de afaceri din anul curent, in care faceti si sponsotizarea si de aceea, trebuie sa fiti atenti, mai ales daca faceti sponsorizarile in prima parte a anului, sa nu va treziti ca vite criza peste firma in ultima parte si nu va mai ies socotelile. Ce depaseste aceste limite nu mai e deductibil, se ia in calcul la finele anului si apare in declaratia 101 de la inceputul anului urmator.
In exemplul dat de dumneavoastra cifra de afaceri pe primele trei luni.
O societate poate sponsoriza o fundatie care e administrat de aceiasi persoana?
Codul fiscal art.23 lit s)spune: cheltuielile cu taxele şi cotizaţiile către organizaţiile neguvernamentale sau asociaţiile profesionale care au legătură cu activitatea desfăşurată de contribuabili şi care depăşesc echivalentul în lei a 4.000 euro anual, altele decât cele prevăzute la alin. (2) lit. g) şi m). Aici e vorba si de sponsorizare cu contract?
Pentru lhilda
O firma poate sponsoriza o fundatie, conform aceluiasi articol citat de dumneavostra dar litera p) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:
1. 3 la mie din cifra de afaceri;
2. 20% din impozitul pe profit datorat.
În limitele respective se încadrează şi cheltuielile de sponsorizare a bibliotecilor de drept public, în scopul construcţiei de localuri, al dotărilor, achiziţiilor de tehnologie a informaţiei şi de documente specifice, finanţării programelor de formare continuă a bibliotecarilor, schimburilor de specialişti, a burselor de specializare, a participării la congrese internaţionale;

Alte discuții în legătură

Legea sponsorizarii ARKzad ARKzad care este suma maximă cu care poate un sponsor persoană juridică să sponsorizeze un beneficiar?se poate face o sponsorizare cu o suma fixă lunară pentru ... (vezi toată discuția)
Benefici aureljoe aureljoe buna ziua! am si eu o intrebare daca o persoana sponsorizeaza o persoana cu handicap ce benefici ii aduce sponsorului? (vezi toată discuția)
Deductibilitate de taxe in caz de sponsorizare elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: firma la care lucrez a facut o sponsorizare. As vrea sa stiu care este regimul acestei ... (vezi toată discuția)