avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de cetatean american
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de cetatean american

1. eu am cetatenie romana, dar in curand voi avea si cetatenia americana
2.el e cetatean american
3.ne-am casatorit in Romania, locuim de 5 ani in America si avem 2 copii
Intrebare: pentru a divorta in Romania este nevoie sa locuiesc acolo? Pentru cat timp? Ce sanse am sa obtin custodia copiilor(care au dubla cetatenie)? Nu doresc nici un fel de partaj.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:24, 16 Octombrie 2020
Incercati sa apelati la un mediator, rezolvarea pe cale amiabila a problemei poate aduce beneficii mai mari decat in justitie, medierea este practicata in USA de mult timp, iar acum este recunoscuta si in Romania, dar consultati si un avocat
In urma unui acord incheiat la mediere ,instanta de judecata ( din Romania sau din USA) trebuie sa dea o sentinta conform liberului acord incheiat intre partile implicate.
Cazul dvs. se poate rezolva dar pentru a exista un caz trebuie sa existe o sesizare.
Fara sesizare nu poate exista un caz.
Nu renunțați la cetățenia americana pana nu consultați un avocat roman.

Eu am înțeles ca în SUA avocatii pot fi mai ieftini decat avocatii din in Europa dar tebuie sa stiti exact unde divortati.
Trebuie insa sa verificați și daca se va recunoaște in România o hotărâre din SUA pt ca si asa ceva va costa destul de mult.
De pilda, daca divortati in SUA cu 500 euro (dau valoare europeana) si va ia avocatul.european inca 500 sau 1000 de euro nu ar fi mai bine sa divortati in România?

Asa cum bine ati gândit trebuie sa consultați un avocat care sa va indrume precis.
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-am căsătorit in românia acum 20 de ani cu un cetățean ... ElenaH73 ElenaH73 M-am căsătorit in România acum 20 de ani cu un cetățean american, locuim in USA de aproape 20 de ani am devenit intre timp si eu cetățean american, ... (vezi toată discuția)
Divortul de o persoana cu cetatenie straina georgina_ion georgina_ion Am urmatoarea problema: in octombrie 2008 eram in SUA unde m-am casatorit cu un cetaean american. In aprilie 2009 eu am venit in tara si de atunci am pierdut ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu copilul meu in acest caz? olivia1 olivia1 Problema este urmatoarea. Eu sunt romanca, sotul meu este roman si american. Am locuit cu sotul mu in america 3 ani unde am nascut un copil acolo. De putin ... (vezi toată discuția)