Am fost la un interviu, iar cei de acolo m-au chemat la munca de pe 01.03.2011, iar eu sunt angajat la o alta firma... Mi-am dat demisia azi, 23.02.2011, dar nu au vrut fara preaviz.
De gasit ceva sa nu respecte ei din acel contract nu am cum, pentru ca nu am nici un exemplar din acel contract... Am semnat 3 si mi s-a zis ca o sa mi se dea unul dupa ce il stampileaza... Dar am mai primit OHA...
Ce se intampla daca pur si simplu NU MA MAI DUC ? Carte de munca nu am, de facut ziceau ca imi fac ei, numai ca nu se mai fac carti de munca deci... Nu stiu... Daca poate cineva sa-mi zica ce se intampla daca pur si simplu nu ma mai duc... Si inca ceva, daca poate sa imi zica cineva cum pot sa verific daca ei m-au inregistrat undeva ca am lucrat la ei sau nu stiu...
si va pot convoca la conciliere directa prealabila (cf. art. 268 Codul muncii) pt. a fi cercetat disciplinar, eventual, pt. absenta nemotivata de la serviciu.
De asemenea, ar trebui sa va dea, sau macar sa va arate, o alta hartie numita decizie vizata de ITM, din care sa reiasa ca au incetat raporturile de munca cu Dvs. prin demisie, conform art. ... in data de... etc...
Sunteti in eroare: in primul rand ceea ce numiti convocare la conciliere directa este de fapt convocare la cercetare disciplinara, concilierea fiind aplicabila numai in cauzele comerciale, iar in al doilea rand, la ITM nu se mai depune nimic pe suport de hartie, cu atat mai putin se vizeaza.
Aveti dreptate numai in ceea ce priveste primul aspect si anume, folosirea gresita a termenului "conciliere"; intr-adevar, este vorba despre convocare la cercetare disciplinara prealabila, asa cum rezulta din art. de mai jos.
In al doilea rand, nu stiu de cand stiti Dvs. ca la ITM nu se mai duce nici o hartie, dar eu mi-am depus demisia acum o luna in urma si am primit de la angajator aceasta "decizie" continand viza ITM-ului.
Art. 267. - (1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nici o masura, cu exceptia celei prevazute la art. 264 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
(2) In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.
(3) Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute la alin. (2) fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.
(4) In cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.
Art. 268. - (1) Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei .
(2) Sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern sau contractul colectiv de munca aplicabil, care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 267 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.
(3) Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.
(4) Comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta.
(5) Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.