avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Calificari necuprinse in Codul Calificarilor din ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Calificari necuprinse in Codul Calificarilor din Romania

Nu am gasit in COR calificarile urmatoare:
Tehnician in gastronomie
Tehnician in turism
Organizator de banqeting

Anul acesta tocmai vor iesi cateva sute de mii de absolventi ai liceelor economice cu astfel de calificari.
Sa inteleg ca nu isi vor gasi servici pentru ca nu exista calificarea pe care au obtinut-o?
Cel mai recent răspuns: DaNyeL_cazino , utilizator 01:14, 3 Februarie 2011
Se pot angaja pe functii similare cu acestea .... poate se va mai schimba aceasta clasificare a ocupatiilor din Romania
elis a scris:

Se pot angaja pe functii similare cu acestea

Da, dar, de exemplu un absolvent Organizator de banqeting nu are functie similara. El se poate angaja ca ospatar, chelner. Ori pentru aceata nu avea nevoie de o calificare de nivel III, cuml e cea de organizator banqeting, ci ii era suficienta calificarea de nivel II pe care a obtinut-o deja, adica cea de ospatar-chelner. Oare nu era normal ca atunci cand s-a lucrat la noul COR sa fie consultati si reprezentantii invata,amtului, care stiu mai bine pentru ce calificari se pregatesc elevii?
Sau s-a dat cu copy-paste pe vechiul COR si...hop, a aparut noul COR. Daca ar fi fost vorba de un nou COR s-ar fi actualizat cu ultimele calificari pentru care elevii, se pare ca si-au pierdut vremea.
gabiec a scris:

Nu am gasit in COR calificarile urmatoare:
Tehnician in gastronomie
Tehnician in turism
Organizator de banqeting

Anul acesta tocmai vor iesi cateva sute de mii de absolventi ai liceelor economice cu astfel de calificari.
Sa inteleg ca nu isi vor gasi servici pentru ca nu exista calificarea pe care au obtinut-o?

Noroc, doar ce m-am lovit si eu de problema aceasta. pe diploma mea scrie acelasi lucru: 'TEHNICIAN IN GASTRONOMIE' pana in momentul de fata nu am fost interesat de problema aceasta, fiind sigur ca toata lumea va intelege faptul ca un tehnician (adica o persoana cu calificare nivel III) este superioara in functie lucratorului calificat (adica o persoana cu calificare nivel II), dar nu e chiar asa. In COR nu se gaseste asa ceva, dar am cautat si am intrebat o profesoara care cunoaste problema si asa ceva poti gasi doar cautand mai mult decat foarte bine, Chiar daca discutia a fost purtata acum 2 ani, poate totusi va va fii de folos daca va dau codul, pentru ca nu stiu exact cum si daca este posibil sa atasez un document.
"
4. După poziţia 27 se introduc două noi poziţii, poziţiile 271 şi 272, cu următorul cuprins:

„271 3423 Agenţi de ocupare a forţei de muncă 3423.3.1 Agent ocupare

272 3429 Agenţi comerciali şi de afaceri, neclasificaţi în grupele de bază anterioare 3429.3.1 Agent nave”

III. Tabelul nr. 3 se modifică după cum urmează:

1. La poziţia 2, coloanele a 8-a şi a 9-a se completează cu codul 5113.3.2, respectiv cu calificarea "Organizator de conferinţe, congrese, târguri şi expoziţii".
2. La poziţia 4, în coloanele a 8-a şi a 9-a se introduc codurile 5122.3.1 şi 5122.3.2, respectiv calificările "Tehnician în gastronomie" şi "Tehnician nutriţionist".
3. La poziţia 5, în coloanele a 8-a şi a 9-a se introduce codul 5123.3.1, respectiv calificarea "Organizator banqueting".
4. La poziţia 10, coloanele a 8-a şi a 9-a se completează cu codul 5141.3.3, respectiv cu calificarea "Machior".
5. La poziţia 11 ,în coloana a 5-a calificarea "Lucrător în hoteluri" se înlocuieşte cu "Cameristă".
6. La poziţia 12, coloanele a 4-a şi a 5-a se completează cu codul 5149.1.2, respectiv cu calificarea "Agent de curăţenie clădiri şi mijloace de transport".

Sper ca va fii de folos cuiva. in cazul in care doriti documentul in format pdf, trimiteti un mail la adresa: DaNyeL_cazino@yahoo.com

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare fara calificare monikaalexe monikaalexe Buna ziua, vreau sa va intreb daca pot angaja o persoana in functia de ospatar/chelner (cod cor 513102) fara a avea calificare? (vezi toată discuția)
Studii medii luminita29 luminita29 Buna ziua. Am o nelamurire....Am un salariat angajat pe functia de lacatus mecanic.cod COR 721410 (nivel pregatire 2 - studii medii) .Are 8 clase si o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, va scriu în speranța ca ma puteți îndruma in ... Cristiana9070 Cristiana9070 Bună ziua, Va scriu în speranța ca ma puteți îndruma in următoarea problema. Lucrez din 1993 in sistemul bugetar/restaurant 1993 paznic 1995 ... (vezi toată discuția)