avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Înscrierea ulterioarã în asociație
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Înscrierea ulterioarã în asociație

Sunt mai multe topicuri cu acest subiect, răspunsul generic este trimiterea la art.7 ”înscrierea ulterioară [...] se face la cererea scrisă a acestora, fără alte formalități”.

Totuși, nu ar trebui să existe, în orice moment, un registru, tabel, dosar, etc cu membri asociației la un moment dat? Adică o dată depusă cererea de înscriere, cineva să opereze efectiv modificarea acordului inițial de asociere?

Ridic această problemă deoarece vorbeam zilele trecute cu un vecin, membru în comitet, care mi-a atras atenția că s-ar putea ca unii, printre care și noi, să nu avem cereri de aderare - și eu chiar nu țin minte să mi se fi cerut o astfel de cerere - caz în care luăm decizii în comitet fără a fi, scriptic, membri ai asociației.

Căutând prin actele asociației, nu am găsit nimic e genul tabel sau registru cu membri, nici vre-un dosar cu cereri de înscriere :oops:
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 16:22, 28 Februarie 2011
Pai cine se simte cu musca pe caciula :) poate face o cerere de aderare.
La acordul de asociere faceti un tabel anexa similar cu cel initial si acolo completati datele necesare de fiecare data cand cineva face o asemenea cerere.
Cererile le puteti strange intr-o mapa de plastic atasata dosarului asociatiei.
silviu_n a scris:
Căutând prin actele asociației, nu am găsit nimic e genul tabel sau registru cu membri, nici vre-un dosar cu cereri de înscriere :oops:

Dar actele de infiintare ale asociatiei le aveti? Ar trebui sa aveti statutul, acordul, incheierea judecatoreasca, codul fiscal...
Daca aveti aceste documente introduceti-le toate intr-un dosar mai mare. Editati un formular de cerere-adeziune la asociatie, multiplicati-l si completati cate un formular pentru fiecare proprietar pe care nu-l gasiti in acordul initial. Poate nu a semnat atunci, poate a cumparat mai tarziu...
Cand acesti proprietari vin la asociatie sa plateasca intretinerea inmanati-le cererea completata gata numai sa o semneze.
Aceste adeziuni introduceti-le in dosarul cel mare unde este si acordul initial.
Avem statutul, încheierea şi codul fiscal, nu am găsit acordul de asociere.
Actualul preşedinte e în voiaj, iar fostul s-a mutat acum câţiva ani, aşa că nu am pe cine întreba de acte.
Vă mulţumesc, este foarte bine cum aţi propus să facem.:clapping:

@silviu_n : acum vreo n-spe ani in urma erau asociatii care se infiintau fara hotarare judecatoreasca,aveau codul fiscal obtinut de la finante. Spun asta pentru ca si noi dorim sa ne desprindem de asociatia mai mare, am fost la primarie la serviciul pentru asociatii iar seful serviciului a scos dosarul asociatiei si el mi-a spus ca asociatia din care dorim sa ne desprindem nu are decat cod fiscal fara hotarare judecatoreasca pentru ca acum 12 ani se putea face acest lucru atunci cand o asociatie dorea desprinderea de alta si se punea la denumire de exemplu 120 Bis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord asociere ursulina ursulina Bună ziua! Asociația noastră de proprietari a avut la înființare 23 de membri din care au rămas 11 membri prin vânzări sau decese. Ce ar trebui să ... (vezi toată discuția)
Comitetul blocului poate fi format din proprietari nemembri ai asociatiei? tudorflorin tudorflorin Buna ziua! Doresc sa stiu daca d.p.d.v. legal, comitetul blocului poate fi format din proprietari care nu semnat acordul de asociere ? (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa depuna decl.100/102..etc...si cine merge la judecatorie? ndan57 ndan57 Buna ziua, as dori daca se poate sa-mi raspundeti cine trebuie sa merga OFICIAL la administratia financiara sa depuna declaratiile 100/102/.....la ITM., la ... (vezi toată discuția)