avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salarii diferite la aceeasi reincadrare - drepturi ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salarii diferite la aceeasi reincadrare - drepturi stabilite conform art. 33 din Legea nr. 284/2010 si art. 4, alin. (3) din Legea nr. 285/2010

La aceeasi incadrare in functie si drepturi salariale stabilite conform prevederilor art.33 din Legea nr.284/2010 si aleart.4 alin (3) din Legea nr.285/2010 corespund salarii diferite, datorita disparitiei treptelor de salarizare si referintei salariale avute in vedere, repectiv salariul din luna octombrie 2010. Ma aflu in situatia in care, desi sunt incadrata pe gradatia si treapta maxima - corespunzatoare vechimii, am salariul mai mic decat cel corespunzator acestei incadrari si in imposibilitate de promovare. Ordonatorul de credite a aratat in raspunsul la contestatia facuta faptul ca aplicat corect prevederile legale (lucru verificat si de catre mine). Se incalca principiile enuntate in Legea nr.284/2010, astfel ca nu exista "echitate si coerenta, prin crearea de oportunitati egale si remuneratie egala pentru munca de valoare egala (..)". Ce posibilitati de atacare in justitie ale acestui aspect sunt, avand in vedere ca s-au aplicat corect prevedrile legale? Atacarea neconstitutionalitatii legii?
In raspunsul la contestatia facuta se mentioneaza faptul ca " in functii ale caror denumiri sunt identice, beneficiaza de salarii de baza diferite ca si suma, ezultate din aplicarea procentului de majorare cu 15% la salarii de baza diferentiate, pe treptele de salarizare 1,2 sau 3 ale aceleiasi functii, la nivelul lunii decembrie" si ca "se apreciaza ca odata cu stabilirea salariilor pe baza coeficientilor de ierarhizare si a valorii de referinta, se va crea posibilitatea remuneratiei egale pentru munca de valoare egala (..)".
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:07, 18 Martie 2011
ati facut calculul aplicand 15% la salariul brut incasat in octombroeie 2010 conf art 16 din l 285/2010?
Calculul s-a facut corect. Ordonatorul de credite a calculat corect, conformart.16 din L285/2010, pe baza Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr.285/2010, privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice, aprobate prin Ordinul nr.42/77 din 13.01.2011. Acest lucru l-am verificat si eu - atat reancadrarea, cat si calculul salariului brut si au fost efectuate corect - nu asta e problema, ci inechitatile care apar, prin luarea in considerare in algoritmul de calcul a salariului care a fost diferit - pe cele trei trepte, care acum au disparut.
Pana atunci, ce se poate face? Aceasta e intrebarea mea, la care nu am primit niciun raspuns pana acum.
nimic, pana la utilizarea la utilizarea coeficientilor de ierarhizare, dac se vor utiliza vreodata.
problema care ma apasa pe mine este ca cei care au avut stimulent mic in octombrie acum depasesc salariul impus de art 16 din L285 si nimeni nu imi spune nimic
normele nu spun nimic referitor la plafonare
toata lumea a facut cu a zis directoru' fara a verifica cheia data de art 16
Mai am o intrebare. Persoana care raspunde este avocat de profesie? Nu am sesizat in raspunsurile primite aspecte juridice. Motivul pentru care m-am inregistrat pe acest site si forum a fost pentru a primi raspunsuri de natura juridica. Imi pare rau, dar am senzatia ca persoanele care raspund nu activeaza in domeniu.

Alte discuții în legătură

Trepte de salarizare 2 sau 3 in legile 284 si 285 Cristinabv Cristinabv Va rog sa ma lamuriti ce se intampla cu fp care sunt incadrati pe trepte de salarizare 3 sau 2 si conform fostelor prevederi puteau dupa 2 ani sa avanseze pe o ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza salariile bugetarilor dupa revenirea celor 15%? lilybelle lilybelle Buna ziua, doresc sa stiu cum se calculeaza salariile bugetarilor dupa revenirea celor 15%, mai precis, acel 15% se adauga la salariul diminuat sau la cel din ... (vezi toată discuția)
Ref.salariu de incadrare mitimama mitimama Buna ziua!Am fost incadrata incepand cu 1 septembrie 2016 pe un post de educator ergoterapeut debutant(avand studii superioare de specialitate) ,clasa de ... (vezi toată discuția)