Am si eu o intrebare.
Am fost sanctionat pentru neacordare de prioritate la trecerea pentru pietoni si am facut plangere contraventionala la Judecatoria din Brasov in vederea anulari Procesului Verbal intocmit de agentul de politie. In plangerea contraventionala am solicitat ca Politia sa imi prezinte in instanta o proba video a momentului in care s-a produs infractiunea, dar din cate am studiat nu sunt obligati sa o faca. Pentu a spera ca am mai multe sanse de reusita in instanta, va rog sa imi spuneti daca pot contesta acel Proces Verbal prin faptul ca in procesul verbal incheia agentul de politie a indicat ca locul produceri infractiuni se afla in dreptul unui numar de imobil. Dupa verificarile facute de mine ulterior in dreptul acelui numar de imobil nu se afla nici o trecere pentru pietoni. Trecerea respectiva de pietoni este la aproximativ 150 m fata de acel imobil. In acest caz pot contesta acel Proces Verbal pe baza faptului ca agentul de politie nu a indicat exact locul produceri acelei infractiuni?
Va multumesc.
Menționarea greșită a locului nu atrage nulitatea din oficiu a procesului-verbal, verificați OG 2/2001. Deci dvs puteți contesta dar, probabi,l plângerea va fi respinsă.
Faceti plangerea contraventionala in termen. Faptul ca trecerea de pietoni nu este in locul indicat nu duce la anularea procesului verbal, insa poate fi o proba in apararea dumneavoastra. Impreuna cu alte probe ce vor fi administrate in cauza, spre exemplu proba cu martori, se poate obtine rezultatul dorit de dumneavoastra, si anume, admiterea plangerii contraventionale.
Multumesc pentru sfaturi.
Am depus deja plangerea contraventionala, iar in privinta martorilor dupa cum a specificat si agentul de politie in Procesul Verbal acestia nu exista. Insa eu in plangerea contraventionala am specificat ca am cerut agentului de politie sa ia o declaratie pietonului caruia nu i-am acordat prioritate, iar acesta m-a refuzat, atunci am cerut o proba video in cazul in care a fost surprins momentul infractiunii cu aparatul radar, dar mi s-a raspuns ca acel aparat este pentru detectarea vitezei nu pentru neacordare de prioritate. In acest caz am invocat in plangerea contraventionala faptul ca agentul de politie nu a vrut sa imi aduca probe care sa demonstreze vinovatia mea si mi-a fost obstructionat dreptul de a m-a apara.