avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... 219 mc apa incalzire la 2 camere!?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

219 mc apa incalzire la 2 camere!?

Buna Ziua!!Poate cineva sa-mi dea un sfat,ce ar trebui sa fac in cazul in care pe lista cheltuielilor de bloc mi-au aparut 219 mc de apa folosita la incalzirea apartamentului??Sant 219.000 de litrii!!Mentionez ca blocul are 4 ani,totalitatea litrilor inregistrati pe apometru este de 1500mc,(!),blocul are centrala proprie,fiecare din cele 4 calorifere ale apartamentului avand un robinet gradat, administratorul "explicandu-mi" ca (citez:)"Probabil am tinut calorifele deschise mereu"!!!Va rog sa ma indrumati!!Va multumesc!
:oops::offtopic:
Si repartitoarele sunt Siemens....adica, ma-ntelegeti.....!
Poa' sa fie germane, dar daca aplicatia este specific romaneasca, 'geaba sunt germane!....sau sistem german aplicat romaneste...hm!
Vai mama noastra!
Daca in sistemul german se plateste 1100 lei ceea ce ar trebui sa fie un maxim de 300 lei (cu "bataie" mare), atunci putem sa zicem ca ..."mai bine lipsa!"
Totusi domnule Horatiu2011 daca puteti preciza cat a-ti achitat pe lunile din urma sau cat s-a citit lunar de la inceputul sezonului pentru ca nicaieri nu a-ti precizat ceva...
@John Pescar:-locuiesc aici din Noiembrie.Nu stiu istoria apometrului inainte de aceasta data.Deci,plecam de la premiza ca am avut nevoie de caldura in tot aceste luni.Pe Noiembrie,cheltuielile au venit 450 ron.Am spus ca o fi normal,nu am verificat indexul(nici nu imi inchipuiam cum este!!!).Pe Decembrie a venit 670 ron.M-am panicat putin,am inceput sa pun intrebari si asa am aflat ca am un apometru pt caldura!!Acesta a devenit dusmanul meu si-l verificam zilnic.Avea momente cand inregistra 1mc in 2 zile,alteori 5 mc,dar totusi am reusit citirea a 74mc pe Ianuarie.Administratorul a citit 219!!!!.Cam asta e istoria.Ah,apropos:pe Decembrie a citit 111mc!!
Ar trebui sa notezi fiecare citire intr-un carnetel ca sa poti face scaderea din indexul mai mare si sa urmaresti cati mc trece Administratorul pe lista lunara pentru ca in functie de asta se repartizeaza totalul de plata facturat de furnizor.

Daca aveti centrala de bloc aceste cheltuieli reprezinta cota parte din cheltuielile cu combustibilul si in cazul acesta se mai adauga si cativa mc de apa calda.:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am si eu o nelamurire referitor la apa calda si rece ... ,Mirel ,Mirel Buna ziua am si eu o nelamurire o mica întrebare Referitor la apa calda si rece....Si anume : Cam cat este pretul unui metru cub de apa calda? Estimativ daca ... (vezi toată discuția)
Tarif apa rece elenaulmeanu elenaulmeanu Buna ziua.La noi in bloc tariful apei reci(afisat la avizier)este luna aceasta de9,5 ron/mc.Spun luna aceasta pentru ca luna trecuta a fost afisat un pret de ... (vezi toată discuția)
Mi s-a stabilit un consum foarte mare de apă la baie (peste 400 mc). Într-adevăr am o defecțiune încă neremediată, dar chiar și-așa consumul mi se pare enorm. mă puteți sfătui ce să fac? Abby_Aimee Abby_Aimee A reiesit ca am un consum lunar foarte mare la apa rece la baie, este vorba de 400 si ceva de mc, un consum imens. Am, intr-adevar, o scurgere la apa rece pe ... (vezi toată discuția)