elga50 a scris:
Actiunile cumparate oricand sunt in nume personal.
Am facut de curand succesiunea in urma decesului parintilor mei.
Ma refer acum la succesiunea dupa mama care avea un numar X de actiuni. Mie mi-au revenit, in calitate de fiica 3/4, iar tatalui meu 1/4.
Dupa decesul tatalui mi-au revenit in intregime (fiind unica mstenitoare) actiunile lui + 1/4 din actiunile mostenite de el de la mama.
Asa ca va spun in deplina cunostinta de cauza.
Nu faceti confuzie intre succesiune si .....partaj in urma divortului....!
Nu fac confuzie dar... nici nu stiu ce mai fac ca nu mai inteleg nimic. O notara mi-a spus ca actiunile la acel fond de investitii sunt considerate bun comun si se impart in felul urmator, 3/8 revin fiului si 5/8 sotiei supravietuitoare iar alta notara imi spune ceea ce imi spuneti si d-stra, ca actiunile sunt bun propriu si atunci sotia are 1/4 iar fiul 3/4.
Problema care ma deruteaza si mai mult este ca la definitia de bunuri proprii nu apare nimic care ar avea legatura cu cumpararea de actiuni. Bunul propriu este bunul cumparat inainte de casatorie, bunul mostenit etc, insa nu se pomeneste nimic de actiuni.:-/
O intrebare, intai a decedat mama d-stra si la un interval de timp si tatal ?!
L.E. Si iar mai am o intrebare, daca mama d-stra a avut, sa zicem, 100 de actiuni, d-stra cate v-au revenit? S-o luam numerologic, adica pe babeste ca sa nu existe confuzii...