avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general mij fix sau ob de inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

mij fix sau ob de inventar

Buna seara tuturor,
Am primit o factura, pe primul rand am sistem desktop ( calculator) de 1650 lei iar pe randul al doilea Windows de 325 lei, cum sa procedez sa cumulez valorile si sa inreg un singur mij fix: 2132 = 404 1650+325 sau altcumava?
Va multumesc pt sfaturi.
Cel mai recent răspuns: memitsc , utilizator 20:06, 10 Martie 2011
atrageam atentia asupra altui lucru. atrageam atentia utilizatorului care a ridicat problema. si il atentionam aspra altui aspect legat de licente. nicidecum despre inregistrari contabile. se pare ca el a inteles, ca n-a cerut lamuriri suplimentare. probabil au luat act de aceasta interpretare, despre aceasta reglementare la nivelul licentelor. reglementare care n-are absolut NIMIC cu inregistrarile contabile.

nu are legatura cu contabilitatea, dar retineti: un pachet software (windows sa microsoft office de ex.) OEM, - se recunoaste tiul de licentiere OEM dupa inscrisul : Se distribuie numai cu un calculator nou- NU POATE FI VINDUT CA ATARE. nu poate aparea distinct ca pozitie pe factura.

mi-am permis sa atrag atentia , sa fie lumea in cunostinta de cauza, ca licentele pentru programe de calculator sunt reglementate. sa nu cada lumea sub incidenta pirateriei software. adica asa cum nu te duci la oricene sa-ti faca contabilitatea, asa si cu alte lucruri supuse unor legislatii specifice, nu te duci la orice aprozar si cumperi.

dar fiecare face ce si cum crede. faptul ca nu stii, nu te scuteste de obligatia de a respecta niste norme.

concluzie: ceeace semnalam eu, nu are neaparat legatura cu inregistrarile contabile. la un control din partea ORDA sau BSA .... o licenta OEM vinduta in afara normelor se lasa cu amenzi. un control fiscal poate sa treaca peste, pentru ca nu prea stiu ce controleaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenta windows ContSters138151 ContSters138151 Buna seara, Un magazin la inceput de drum care se ocupa cu comercializarea obiectelor de papetarie, doreste sa aduca un calculator si sa se ocupe de listat ... (vezi toată discuția)
Licenta la windows w0lfshad3 w0lfshad3 E pe user, pe calculator, pe firma, pe ce? (vezi toată discuția)