avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere asigurarea dovezilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere asigurarea dovezilor

As dori sa fac o cerere pentru asigurarea dovezilor, prin care sa cer instantei numirea unui expert care sa faca o verificare la o masina scoasa dintrun service. Am motive sa cred ca mecanicul de la service nu a pus la motor piesele care le-am pus la dispozitie service-ului, plus ca masina prezinta in continuare defectiuni.
Cum trebuie sa procedez efectiv si care este taxa de tibru pentru aceasta cerere.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:17, 26 Mai 2008
sa formulati o cerere in contradictor cu service-ul care a efectuat reparatia, intemeiata pe disp. art.235-241 cod pr. civila. Timbrati cererea cu 8 lei si timbru judiciar de 0,3 lei ( art.13 L.146/97); in plus va fi costul expertizei auto.
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2008
Doinita Stingaciu, Avocat
Va multumesc!
Imi puteti spune cu aprox. care este costul unei astfel de expertize?
Vreau ca expertul sa vada daca piesele schimbate sunt noi si daca acel mecanic si-a facut corect treaba!
Totusi, nu mai bine fac o actiune in civil in cadrul careia cer si aceasta expertiza?
Care ar fi temeiul de drept pentru aceasta actiune? Este cumva o raspundere civila delictuala ?
Cum o pot numi?
Va multumesc.:coffee:
În nici un caz nu poate fi o acţiune în răspundere civilă delictuală...deoarece în baza unei comenzi de service - ce ţine loc de contract - s-a efectuat revizia tehnică sau reparaţiile solicitate.
Acţiunea o puteţi introduce numai dacă vi s-a creat un prejudiciu cert.
Dacă aveţi doar dubii cu privire la modul în care vi s-au făcut reparaţiile, efectuaţi o expertiză extrajudiciară care să confirme cele prezumate de dv. Dacă acea expertiză nu vă confirmă temerile, nu veţi putea da în judecată firma respectivă. Dacă iniţiaţi acţiunea, se efectuează o expertiză judiciară care nu va confirma temerile dv., veţi achita toate cheltuielile suportate cu procesul de către pârâtă, expertiza şi toate taxele de timbru pe care le veţi achita la introducerea acţiunii (la valoarea pagubelor pretinse)...
Dacă expertiza extrajudiciară va confirma temerile dv., va stabili prejudiciul, astfel încât veţi putea da în judecată firma respectivă şi veţi solicita prejudiciul cert şi clar stabilit pentru care veţi achita taxele de timbru, urmând ca să fie efectuată o nouă expertiză judiciară care să confirme cele invocate. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza extrajudiciara ionut trandafirica ionut trandafirica va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Judecatoria ne-a fixat taxa de timbru foarte mare la un proces de partaj succesoral.Pot solicita expertiza ... (vezi toată discuția)
Expertiza extrajudiciara admisibilitate in instanta victoriada victoriada Nu am gasit nici in jurisprudenta spete legate de expertizele extrajudiciare. Nu stiu in ce conditii o expertiza a unui expert tehnic judiciar desemnat intr-un ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune atribuire parti si estimare valoare 1dragon6 1dragon6 Doresc sa ies din indiviziune cu tatal dupa 14 ani, Am plecat din municipiu in 1982 si dinsul nu va vinde sau ajunge la o intelegere cu mine. Tatal traieste ... (vezi toată discuția)