avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general diurna
Discuție deschisă în Contabilitate în general

diurna

fiind agent de vanzari, plec foarte des din oras.
diurna este de 20 lei/ zi.
e ok?mi se pare cam putin , totusi..........
Cel mai recent răspuns: Corneliu Bajenaru , Consultant fiscal 17:20, 27 Septembrie 2011
Din moment ce aceasta a fost intelegerea intre dvs.si angajator...
eu nu am facut nici o intelegere cu angajatorul si nu am semnat nimic in acest sens.
deci?
cum procedez?
Maxim deductibila pe care o puteti cere este 32.5 lei.
lefteriu_adrian a scris:

fiind agent de vanzari, plec foarte des din oras.
diurna este de 20 lei/ zi.
e ok?mi se pare cam putin , totusi..........

Buna ziua,
Pentru a intelege mai bine va sfatuiesc sa cititi cu mare atentie ceea ce prevede HG1860/2006.................
"Art. 9. - Persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea.
Art. 10. - Numărul zilelor calendaristice în care persoana se află în delegare sau detaşare se socoteşte de la data şi ora plecării până la data şi ora înapoierii mijlocului de transport din şi în localitatea unde îşi are locul permanent de muncă, considerându-se fiecare 24 de ore câte o zi de delegare sau detaşare.
Art. 11. - Pentru delegarea cu o durată de o singură zi, precum şi pentru ultima zi, în cazul delegării de mai multe zile, indemnizaţia se acordă numai dacă durata delegării este de cel puţin 12 ore."
In cazul in care sunteti angajatul unei SC, aceasta va poate acorda maximul deductibil x2,5 diurna stabilita pentru instit. publice (adica 13 lei x 2,5 = 32,5 lei in conditiile de mai sus).
O zi cat mai buna.

multumesc

Alte discuții în legătură

Valoare diurna pentru un pfa zinas zinas buna ziua! detin un pfa si m-ar interesa sa stiu cat este diurna legala pentru deplasari in afara orasului.multumesc (vezi toată discuția)
Diurna corina98 corina98 Buna ziua, Cu data de 01.01.2011 s-a revenit la reducerea de 25%conf.lg 118/2010 sau nu? (vezi toată discuția)
Plata diurne marianams70 marianams70 Buna seara, Vreau sa va intreb daca in CIM este stipulat locul de munca este in depozit si pe teren patronul este obligat si la plata unei ... (vezi toată discuția)