avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractor prieten cu politistul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractor prieten cu politistul

Buna ziua,revin cu un subiect mai vachi.Am 17 ani si am depus la politia comunala o plangere impotriva a doi agresori(16 respectiv18 ani)in baza legii180 aln.2C.P.insotita de certif.med.leg.(12-14 zile de ingrjire med.)mentionez ca unul m-a tinut(18 ani),iar celalalt(16 ani)m-a lovit.Am numit in plangere si 9 martori care erau de fata,colegi de clasa cu agresorii.Am cerut sa stiu cine se va ocupa de caz,iar comandantul mi-a spus"Domnul B".am vb cu domnul B.si m-a asigurat ca vom avea o colaborare buna.Dupa o sapt. cand l-am sunat mi-a spus ca nu el se ocupa de dosar#-o.Domnul comandant m-a asigurat din nou ca se va ocupa domnul B:O.Au trecut doua sapt de atunci si nu au fost citati nici faptuitorii nici martorii.Mai mult unul dintre agresori se lauda ca tatal lui este bun prieten cu ofiterul caruia i-a fost atribuit dosarul spre cercetare(DOMNUL B) si nu va patii nimic iar celalalt imi rade in nas.Faptul ca nu se misca nimic ma face sa cred ca politistul B tergiverseaza lucrurile si acel copil stie ce spune.Ma ingrijoreaza faptul ca as putea fi"lucrat pe la spate".cineva m-a sfatuit sa mai depun o plangere la parchet in care sa semnalez suspiciunea mea.Ce ma sfatuiti sa fac si cum as putea sa-l determin pe acest politist sa-si faca datoria?:(
Cel mai recent răspuns: unbaiat , utilizator 15:03, 17 Martie 2011
Impacarea opereaza in personam, deci poti merge la notar si sa te impaci numai cu unul dintre ei, nu esti nevoit sa te impaci cu amandoi.
Si formuleaza o cerere de recuzare cum ai fost sfatuit mai sus.
Iar in privinta martorilor, acestia pot raspunde pt infractiunea de marturie mincinoasa (pedeapsa fiindde la unu la 5 ani) daca nu relateaza exact ceea ce s-a intamplat, poti sa le amintesti asta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
ContSters178374, utilizator
Constituirea de parte civila a partii vatamate in cursul procesului penal nu este tinuta de recunoasterea sau nerecunoasterea faptei de catre faptuitori, astfel ca indicat ar fi sa va constituiti parte civila ( daca nu ati facut-o pana acum) impotriva celor doi, atat cu despagubiri materiale cat si cu despagubiri morale si precizati cuantumul acestora.
Astfel , cei doi vor avea reprezentarea celor solicitate de catre dvs. si poate asa veti ajunge la o intelegere cu amandoi, asta daca bineinteles optati pentru varianta impacarii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
geoadrian a scris:

Cel care m-a lovit a venit cu mama sa sa-mi ceara sa-l iert,celalat nu.Si eu as opta pt impacare,insa avand in vedere ca agresorii nu au dat o declaratie in care sa-si recunoasca fapta nu pot avansa o suma pt despagubiri,si pe al 2-lea sa-l iert pur si simplu?normal m-i se pare ca politistul sa obtina declaratiile reale de la agresori si apoi sa pot emite pretentii.nu vreau sa ma inbogatesc cu banii lor murdari dar trebuie sa simta cumva care e gravitatea faptei lor.

Eu te sfatuiesc sa alegi impacarea. Crede-ma, banii lor murdari reprezinta mult mai mult decat pedeapsa pe care o vor primi(un 18 indice 1 sau o amenda penala care cu siguranta nu va fi mai mare de 500 lei).
se poate constitui in parte civila daca dosarul este in faza actelor premergatoare? din ce a relatat el nici macar urmarirea penala nu a fost pusa in miscare impotriva celor doi ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune passerotto passerotto Buna ziua.acum 10 zile am fost agresata de o persoana care a fost identificata.am facut plangere la politie unde m-am prezentat cu certificatul medico ... (vezi toată discuția)
Martori mincinosi in procesul penal Buna ziua,sunt parte vatamata intr-un proces penal aflat in faza de cercetare.Martorii pe care i-am numit in plangere,9 la numar,fac front comun cu agresorul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala/impacare amiabila geoadrian geoadrian buna ziua, am 17 ani,am fost agresat de 2 colegi(16,respectiv 18 ani),am un certif med leg cu 12-14 zile de ingrijire med.am formulat plangere penala impotriva ... (vezi toată discuția)