avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cum se obtine documentatia necesara unei plangeri la ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cum se obtine documentatia necesara unei plangeri la CEDO ?

As dori sa stiu de unde se obtin informatii si de unde se obtin eventuale formulare necesare depunerii unei plangeri la CEDO ( doar in Bucuresti )
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:37, 8 Iunie 2008
Pentru a declara ca inadmisibila o plangere adresata Curtii, aceasta înseamnă că cererea trebuie să nu satisfacă condiţiile definite în Convenţia europeana a drepturilor omului.

Procedura unei plangeri adresate C.E.D.O. are doua faze distincte. O prima faza de examinare a cererii in vederea admisibilitatii ori inadmisibilitatii acesteia, iar o a doua faza - dupa admiterea cererii - inregistrarea ei, cu stabilirea faptelor si incercarea de a se ajunge la o solutie amiabila. In caz contrar, Curtea se va pronunta asupra cererii, printr-o hotarare. Daca se constata inadmisibilitatea cererii, cererea nu se va inregistra.

Prima parte este esentiala si respectarea termenului de 6 luni este la fel.

Cine trece de prima faza ajunge ca cererea sa sa fie judecata.

avocat Claudiu Lascoschi
CEDO se poate pronunta, in anumite conditii, si daca termenul de 6 luni este depasit.
Da, este adevarat, dar cu titlu de exceptie si cazurile sunt foarte rare.Trebuie ca partea reclamanta sa justifice temeinic motivul pt care a depasit termenul.
Pentru a evita orice probleme legate de inadmisibilitate partea trebuie sa faca sesizarea in termenul de 6 luni.

Dupa o cerere de revizuire a hotararii judecatoresti Curtea a decis ca nu mai este admisibila plangerea adresata acesteia in interiorul termenului de 6 luni de la revizuire.Unii mai incearca, fara succes insa sa procedeze asa.;)

avocat Claudiu Lascoschi
Exact, cu titlul de exceptie :) .... nici pe departe nu as fi gandit ca este regula ;)

Alte discuții în legătură

Cedo si procedura arestarii FLORIN RADU FLORIN RADU am si eu o intrebare, la care nu am gasit un raspuns clar nici in carti, nici in practica CEDO, nici la cei cu care m-am consultat. daca sesizez CEDO in ... (vezi toată discuția)
Termen peraspera peraspera Am cerut TB decizia civila si am primit prin posta Adresa TB din 27.11.2008: ...dosarul X \"s-a solutionat la 3.10.2008 si se afla in curs de redactare\". ... (vezi toată discuția)
Adresare catre cedo. Imparatul Imparatul Se face la CEDO dupa ce am epuizat in tara toate caile ordinare de ataca? Chiar daca se afla in revizuire, facuta oricum in afara termenului, dar care este ... (vezi toată discuția)