Buna ziua
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.In anul 2005 prin luna mai am depus o plangere penala pe numele unui administrator al unei societati din bucuresti,pe motivul refuz file cec fara acoperire al crui prejudiciu este foarte mare,ulterior acea firma a intrat in faliment.S-a icheiat procedura de faliment,iar firma sa inchis,si administratorul a disparut,am inteles ca a parasit tara.
Problema mea este urmatoarea dosarul inaintat de mine nici acum in 2011 nu a inaintat in instanta,se afla tot la politie pentru cercetare,spun ei ,pe motiv ca inculpatul nu este de gasit, spre a-i aduce la cunostinta invinuirea de insalaciune.Va rog sa-mi suneti daca este posibil asa ceva au trecut 5 ani si ceva ,nu se poate judeca si in lipsa?si daca suntem cetateni europeni,de ce nu lau cautat cu ajutorul ambasadei tarii in care se ascune fiind si cetatean al acelei tari desi politia stie acest lucru?ce pot sa fac in acest sens ,in afara faptului ca am depus o gramada de plangeri la CSM bucuresti si primesc acelas raspuns se cerceteaza inca dosarul
Va rog sa ma ajutati,stiu ca prejudiciu nu il mai recuperez dar vreau ca infractorul macar sa fie pedepsit,si va intreb care este perioada de presciere a faptei in acest caz si ce trebuie sa fac sa nu se prescrie,de cind curge termenul de presciere de cind am deschis dosar penal?sau de cind inainteaza dosarul in instanta si incepe judecarea cazului?
Va multumesc
Multumesc pentru ajutor. Dupa tot ce sa intamplat in 5 ani de zile, adica nimic in acest dosar va intreb daca pot sa fac o plangere la c.e.d.o sau trebuie sa urmez anumiti pasi.
din cite stiu, CEDO nu admite cereri in cazuri pentru care nu s-au exercitat toate caile de atac prevazute de legea nationala. Iar cazul dvs este departe de indeplinirea unei asemenea conditii de admisibilitate.
Depuneti cerere pentru recuzarea inspectorului de politie care cerceteaza cazul din 2005- 48 (1) d si 49(2)-nelucrarea dosarului in 5 ani denota imprejurarea din care rezulta ca este interesat in pronuntarea unei solutii favorabile pt. faptuitor.
Depuneti si cerere de tergiversare la Parchet, dupa care mergeti in audienta la primul procuror al parchetului respectiv.Daca nu primiti raspuns in 30 zile, sesizati CSM-ul si solicitati in baza art. 15 Odronanta 27/2002,sanctionarea persoanei vinovate de lipsa raspunsului la petitie.
Pensie alimentara
Z.A.G.
Referitor la neprimirea pensiei alimentare din iunie 2009 cind a fost pronuntata decizia de catre instanta (am publicat problemele mele in data de 04.01.2010), ... (vezi toată discuția)