avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua.
Am si eu nevoie de cateva raspunsuri, in leg cu un divort.
Eu sunt asociat unic la un SRL, in cazul unui divort are si sotul drept la bunurile societatii?
Noi am divortat anul trecut, pe 22 iunie am primit hotararea jud ,firma am infiintat-o eu pe 05 august 2010 ,si functionez cu ea pe numele sotului, apoi ne-am impacat, am facut recurs la aceea hotarare..., pe22 oct 2010 am primit si decizia de anulare a primei hotarari..! acum divortam din nou!, si are pretentia la societete! are vreun drept
Cel mai recent răspuns: STOIAN DIANA , utilizator 15:47, 16 Martie 2011
cum functionati cu ea pe numele sotului?
el sau dvs sunteti asociat?
pai are un drept...acum instanta decide...
dat fiind faptul ca hotarea instantei de desfacere a casatoriei nu a fost irevocabil prezumtia ca bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune subzista.societatea este un bun comun al dumneavostra si al sotului. contributia fiecaruia la creearea acestei societati si implicit la dobandirea ei este un lucru care trebuie discutat in cadrul partajului bunurilor comune
Functionez eu ca unic asociat, dar am numele de familie al sotului.
El nu a adus nici un aport in societate, am infiintat-o eu ,cand eram "divortati"
Bine , dar eu am dreptul s-o vand , doar eu figurez in ea ca asociat unic- nu vreau sa imi ia bunul ( societatea) mai ales ca nu a contribuit nici material si nici prin munca...!
pot????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri firma costel 3 costel 3 AM UN SRL LA DIVORT NEVASTA ARE DRUPT LA BUNURILE FIRMEI ,SE IMPART (vezi toată discuția)
Partaj Adrianaing Adrianaing Buna seara!Ma intereseaza, in caz de partaj, care sunt drepturile sotiei neasociate din firma sotului acesta fiind asociat unic,, in conditiile in care firma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca dupa divort (>30 ani casnicie,copii ... risteafl risteafl Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca dupa divort (>30 ani casnicie,copii majori) in care am dobandit impreuna o casa ,dar avem si o afacere in care sotul ... (vezi toată discuția)