Am semnat anul trecut un contract de retentie in cadrul unei firme de IT , contravaloarea unor cursuri de specializare . In prezent ma pregatesc sa plec , si as dorii sa stiu daca firma ma poate da in judecata , si daca are dreptul si merita sa faca asta pt o suma restanta de plata de 1300 E .
inteleg , insa cum ma poate cita cand eu nu am luat la cunostiinta faptul ca sunt dat in judecata ? chiar daca imi trimite o scrisoare la adresa mea de buletin , daca nimeni nu o ridica ce poate sa faca ? cum sa tina o judecata cu mine absent ?
Am o adaugare de facut ,
acest contract este un ACT ADITIONAL la contractul de munca
insa din cate stiu eu , contractul de munca se face in 3 exemplare :
unul la ei ,
unul la Camera de Munca
unul la mine
insa acest ACT ADITIONAL se prezinta in doar un exemplar , eu am semnat doar un act , nu trei , care a ramas la ei .
Daca acest act nu este anexat la CAMERA DE MUNCA ce legalitate mai are ???
Va citez legea 130/1999
In conformitate cu art.2 alin.2 din legea 130/1999, republicata, angajatorii sunt obligati sa depuna la ITM actele privind modificarea si incetarea contractelor individuale de munca in termen de 5 zile de la perfectarea acestora:
Sunt anumite acte aditionale la c.i.m. care nu se depuneau la ITM spre vizare ... viza ITM-ului pe un act aditional la c.i.m. nu constituia conditie ad validitatem a acelui act ... actul aditional isi produce efecte juridice la data realizarii manifestarii de vointa a celor doua parti (in speta, la data semnarii lui) sau la data prevazuta in act.
Formare profesionala
Danymyx
Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un sfat: in urma cu trei ani m-am angajat la o firma si am incheiat o intelegere cum ca firma plateste scolarizarea mea in ... (vezi toată discuția)