avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de Retentie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de Retentie

Buna ! As vrea sa va adresez o intrebare .

Am semnat anul trecut un contract de retentie in cadrul unei firme de IT , contravaloarea unor cursuri de specializare . In prezent ma pregatesc sa plec , si as dorii sa stiu daca firma ma poate da in judecata , si daca are dreptul si merita sa faca asta pt o suma restanta de plata de 1300 E .

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 23 Martie 2011
inteleg , insa cum ma poate cita cand eu nu am luat la cunostiinta faptul ca sunt dat in judecata ? chiar daca imi trimite o scrisoare la adresa mea de buletin , daca nimeni nu o ridica ce poate sa faca ? cum sa tina o judecata cu mine absent ?
Am o adaugare de facut ,
acest contract este un ACT ADITIONAL la contractul de munca
insa din cate stiu eu , contractul de munca se face in 3 exemplare :
unul la ei ,
unul la Camera de Munca
unul la mine
insa acest ACT ADITIONAL se prezinta in doar un exemplar , eu am semnat doar un act , nu trei , care a ramas la ei .
Daca acest act nu este anexat la CAMERA DE MUNCA ce legalitate mai are ???

Va citez legea 130/1999
In conformitate cu art.2 alin.2 din legea 130/1999, republicata, angajatorii sunt obligati sa depuna la ITM actele privind modificarea si incetarea contractelor individuale de munca in termen de 5 zile de la perfectarea acestora:

Va multumesc !
Alex
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
kote_alex, utilizator
Sunt anumite acte aditionale la c.i.m. care nu se depuneau la ITM spre vizare ... viza ITM-ului pe un act aditional la c.i.m. nu constituia conditie ad validitatem a acelui act ... actul aditional isi produce efecte juridice la data realizarii manifestarii de vointa a celor doua parti (in speta, la data semnarii lui) sau la data prevazuta in act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional fara stampila de la itm ContSters249779 ContSters249779 este valabil acest act aditional emis in data de 01 05 2011 daca nu are stampila de la ITM ? (vezi toată discuția)
Codul muncii art 195 alin (2) geza1974 geza1974 Buna ziua, Referitor la formare profesionala platita de angajator, am o intrebare scurta si la obiect: Aliniatul (1) si (3) din art. 195 prevede, ca in ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala Danymyx Danymyx Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un sfat: in urma cu trei ani m-am angajat la o firma si am incheiat o intelegere cum ca firma plateste scolarizarea mea in ... (vezi toată discuția)