avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare casa mostenita fara sa fie extras CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare casa mostenita fara sa fie extras CF

Doresc sa cumpar o casa dar am o intrebare dat fiind urmatoarea situatie.
Vanzatorul este mostenitor ca unic nepot de bunic din parinte care la randul sau a decedat(impreuna cu ambii bunici). Vanzatorul nu are frati
, fiind singur la parinti ca de altfel si tatal lui a fost singur la parinti , casa apartinand bunicilor .In titlul de mostenitor casa figureaza ca ETRATABULARA si el figureaza ca unic mostenitor in cota de 100%.
Doresc sa stiu cum se poate face tranzactia cat mai bine deoarece varianta propusa de vanzator este de a da un avans d e5000 euro apoi el sa o faca CF si apoi contract autentic.
Ce m-a sfatuiti sa fac si ce modalitate legala ar fi ca in ciuda unui contract dupa ce casa este intabulata sa vanda la altcineva casa si eu sa pierd avansul.
Ce modalitati ar fi cat mai sigure ca sa fac aceasta tranzactie.
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: wolfususro , utilizator 19:45, 16 Martie 2011
Dar nu exista CF pt ca imobilul este extratabular in certificatul de mostenitor.
Se poate face o inscriere in prealabil pt un CF ce nu exista in acest moment?
Nu se poate. Va spun din experienta. depindeti de buna-credinta a vanzatorului.
Deci concluzia ar fi ca nu se poate?
daca nu exista CF?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare de la mostenitor cu titlu mostenitor si faracf wolfususro wolfususro Doresc sa cumpar o casa dar am o intrebare dat fiind urmatoarea situatie. Vanzatorul este mostenitor ca unic nepot de bunic din parinte care la randul sau a ... (vezi toată discuția)
Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Tot intabulare gavril.magurean gavril.magurean am cumparat un teren de la o persoana,persoana respectiva avea titlu de proprietate,insa nu era intabulat . persoana a murit si eu acuma vreau sa mi intabulez ... (vezi toată discuția)