avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata unui avocat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata unui avocat

As dori sa primesc si eu un raspuns la dilema pe care o am.
Problema a inceput anul trecut undeva in toamna, parintii mei ramanand in urma cu intretinerea.Cum nu erau singurii, Asociatia de locatari a propus consultarea unui avocat pentru demersurile necesare prin care toti restantierii au primit citatii. Nu a urmat niciun proces pentru ca nu a fost nimeni dat in judecata , doar ca la fiecare familie pe linga intretinerea lunara li s-au mai adaugat si banii pentru onorariul avocatului.
Nelamurirea mea este urmatoarea : este normal ca din moment ce nu a fost niciun proces si parintii mei nu au beneficiat nici macar de un sfat din partea avocatului, si nici cecelalte familii ,sa plateasca si nu orice suma ci 10% din suma restanta ? Sincer mie una mi se pare cam deplasat ,,onorariul ''.
As dori sa stiu cum se procedeaza in astfel de cazuri, ce reguli sunt ,o lege care sa ma lamureasca mai concret ?
Va multumesc anticipat !
camy_gina a scris:

Toata problema a inceput asa : ai mei aveau restanta de 1500 roni .Asociatia de locatari a solicitat un avocat ce a facut demersurile necesare in urma carora fiecare restantier a primit citatie[/b].

Am subliniat ca sa iasa in evidenta. De-abia din aceasta postare iese la suprafata, ca uleiul deasupra apei, adevarul. Din moment ce restantierul a primit citatie, aceasta citatie este emisa de instanta, de judecatorie. Ori instanta nu emite si trimite aiurea citatii miilor de restantieri din asociatiile de proprietari. Instanta a trimis citatiile in urma introducerii unei actiuni in instanta de catre avocatul cu care asociatia a incheiat un contract de asistenta si reprezentare. Avocatul a muncit si-a intocmit aceste actiuni, care sunt individuale, fiecare restantier avand alt nume, alt domiciliu, ale restante, alta situatie...
Asadar onorariul avocatului trebuie platit de cineva si-acela este restantierul deoarece acesta a determinat aceste cheltuieli. Daca-si platea intretinerea la timp nu era nevoie sa se ajunga in instanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare chelt avocat cmd_ro cmd_ro Cum se repartizeaza cheltuielile cu onorariul avocatului , la toti locatarii sau numai locatarului care este dat in judecata pentru restanta ? (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari AURORA82 AURORA82 Buna ziua, as dori si eu sa ma ajutati cu un sfat, iata problema mea: in decursul anului 2010 am adunat restante la intretinere astfel ca la 31.01.2011 figuram ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata silviano silviano Buna ziua ! Am ajutat un vecin care avea datorii de 13400 de ron la intretinere . Pe data de 25.03 .2010 (joi)era chemat in judecata de catre asociatia de ... (vezi toată discuția)