avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

buna ziua
va rog daca ma puteti ajuta sa imi explicati ce sa inteleg mai exact din urmatoarea problema:
am o firma pe care nu mai lucrez de anul trecut dar am ramas cu datorii catre o firma de 16000 ron si catre stat in jur de 20000 . luni dimineata ma duc laavocat sa pornesc procedura de insolventa ce va insemna mai exact aceasta ?ce se va intampla cu datoriile si daca firma poate sa imi ceara ca administrator sa platesc cu bunurile personale mai exact cu imobilul meu care este pe persoana fizica.
nu am inteles exact ce se va intampla ,dupa procedura de insolventa mai exact sa intru in faliment .
va multumesc anticipat pentru ajutorul dumneavoastra .
dinpacate nu am vrut sa se intampleasa dar asa sa intamplat am o firma cu care am lucrat si mia ramas dator cu 25000 ron la randul lui a intrat ininsolventa si eu nu am stiut si de acolo au inceput acumularea datoriilor mele nu sunt foarte mari dar din pacate nu am acesti bani.
daca imi mai permitetio intrebare .
singurullucru ce am pe numele meu este un imobil care nu vreau sal pierd ,daca vandaceasta sorei mele sau in familie se poate asa ceva ?
Trebuie sa va linistiti! dupa ce lichidatorul va introduce cererea pe art.138, se va vinde imobilul care e pe numele dvs. dar totusi din suma derizorie la care va fi vandut o sa va ramana bani sa va cumparati o casuta de chirpici in provincie.
Trebuie sa fiti tare !!!!!
ginabis a scris:

daca imi mai permitetio intrebare .
singurullucru ce am pe numele meu este un imobil care nu vreau sal pierd ,daca vandaceasta sorei mele sau in familie se poate asa ceva ?


Parerea mea este ca nu trebuie sa va vindeti imobilul. Urmariti indeaproape procedura precum si indicatiile avocatului si lichidatorului!
credetima sunt foarte speriata si nu stiu cum rezist pana luni cand ma duc la avocat el se ocupa de lichidarea firmei ,nu mai stiu ce sa gandesc sau sa cred
Calmati-va, lichidatorii nu sunt "balauri cu sapte capete", nu va aresteaza, nu va vor lua averea! Rabdare si tact in discutiile pe care le veti avea!

Alte discuții în legătură

Firma insolventa datorii anulate? gabizugravel gabizugravel Daca o firma a fost declarata insolventa,atunci datoriile vor fi anulate?Administratorul daca refuza sa plateasca datoriile si neavand nici bunuri ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu datoriile unei firme? Alinuta89 Alinuta89 Parintii mei au de cativa ani o societate comerciala, dar de vreun an incoace firma nu a mai putut sa-si achite datoriile si a intrat in insolventa. Au ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului aalen aalen Nelamurire : O societate comerciala este in litigiu cu o persoana fizica .In cazul in care va pierde procesul societatea comerciala va fii obligata la ... (vezi toată discuția)