avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe a doua locuinta si teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe a doua locuinta si teren

Buna ziua,

Solicit prin bunavointa dvs cateva detalii in legatura cu urmatoarea problema:

Detin o a doua locuinta, o casa, intr-o comuna . Tinand cont de noua lege privind impozitarea celei de-a doua locuinte cei de la Primaria respectiva m-au instiintat ca am de plata o suma x pt casa si o alta suma y pentru terenul pe care il detin. Sunt obligat sa platesc si terenul pe care se afla casa exclusiv, deci cel de sub casa, dar ei au calculat pentru tot terenul din curtea mea, ceea ce nu mi se pare in regula. Ce lege reglementeaza acest lucru si care ar fi normele de aplicare?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2011
bog_dan, utilizator
Cel mai recent răspuns: EUGEN BOT , Consultant fiscal 22:49, 10 Iunie 2011
Este vorba de Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, actualizata. Normele de aplicare sunt HG44/2004. Modul de calcul la impozitul pe teren este prevazut la art. 258.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva redus de 5 % pentru imobile adis76 adis76 Daca o persoana fizica achizitioneza o a doua locuinta(imobil) ,poate achita TVA redus de 5% ? Daca DA , in ce conditii ? (vezi toată discuția)
Tva locuinta noua paduraruciprian paduraruciprian Am cumparat un apartament nou in urma cu 4 ani. Desi poate parea naiv, nu stiu daca a fost cu TVA 5% sau nu. In contractul de vanzare-cumparare nu am nimic ... (vezi toată discuția)
Impozit persoana handicap accentuat permanent TaraTara TaraTara Sunt persoană cu grad de handicap accentuat permanent nerevizuibil din anul 2008 şi deţin un teren intravilan în suprafaţă de 3465 mp. în afara ... (vezi toată discuția)