avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubiri ,castigare proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubiri ,castigare proces

am fost parte parata intr-un proces si se pare,mai mult ca sigur,il castigam.Judecatoarea la inf.din 04.06 a dat termen pe 10.sept,spunand ca toata vara o sa avem timp sa tranzactionam sau sa facem partaj(e vb de un TP atacat fara sorti de izbanda)Numai partea reclamanta si-a exprimat dorinta de 'intelegere',noi nu.Ce despagubiri ni se cuvin?am fost tarati in acest proces,asa numai de 'dragul'de a ne judeca.
Inca o data mii de multumiri tuturor care activati pe acest site,sunteti de mare ajutor pt toti cei care habar nu au de justitie si mai au si "norocul"sa aleaga gresit av.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:26, 9 Iunie 2008
Asteptati mai intai sa aveti o hotarare definitiva si irevocabila a litigului inceput si, ulterior, daca veti putea cuantifica eventualul prejudiciu suferit, veti promova o actiune separata in daune.
da nu se poate ca odata cu terminarea acestui proces sa fie incluse si despagubirile?m-am saturat de toata alergatura pt acest proces,sunt si bolnava ,iar sa incep eu o actiune nu as fi in stare...Cum as putea cuantifica tot stresul si sanatatea distrusa din cauza prostiei unei verisoare tampite?(sufar de diabet cu trei prize de insulina pe zi)nu mi-a fost usor sa demonstrez ca actiunea ei nu era fondata si practic s-a incercat un furt de proprietate prin tot felul de strategii.
Doamna, care este, exact, obiectul litigiului? Ca, sincer, din ceea ce mi-ati spus, imi pare a fi partaj, iar in acest caz, nu prea au paratii sanse de castig daca nu sunt parati-reclamanti.

Asa incat, daca nu ne dati detalii, ca poate am inteles grresit, nu stiu ce sa va spunem...

Referitor la despagubiri, trebuie sa le cereti intr-un anumit termen si sa le probati, cu ce ati fost prejudiciata?
Pentru a avea pretenţii de la hotărârea ce se va pronunţa este foarte important ce aţi cerut...Dacă nu aţi cerut ceva concret, şi hotărârea va fi pe măsură...:D
Astfel, în cazul unui partaj, ambele părţi câştigă şi, de obicei, cheltuielile de judecată se compensează.
Dacă aţi cerut atribuirea imobilului către cealaltă parte cu plata sultei, veţi vedea cum s-a pronunţat instanţa şi în funcţie de aceasta veţi ataca sau nu hotărârea.
Dacă nu daţi detalii cu privire la speţă, veţi primi răspunsuri pe măsură...;)
scuze ca m-am facut neanteleasa.Normal ar fi trebuit sa fie partaj pe un TP,dar verisoara noastra a introdus actiune de anulare abs.partiala a TP si sa-l radieze definitiv pe tata(decedat)de pe acel titlu,cum ca nu ar fi fost indreptatit la reconstituire.Ei au incercat prin multe manevre(chiar prin ruperea filei de registru agricol) Totul a fost descoperit de noi prin multa munca pt adunarea actelor sa demonstram ca actiunea ei e nefondata.Am reusit sa demonstram acest lucru si av ei (ea nu a mai avut fata sa se prezinte) a spus ca vrea o intelegere.Prin aceasta sa inteleg ca vrea sa scape de plata desp.?Noi (paratii)nu am mentionat ca dorim intelegerea.

Am fost prejudiciati cu multe din cauza acestei prostii pe care a facut-o ea,am angajat doi av(mai am un frate),timpul pierdut,stresul si nervii ca ne-a pus pe drumuri,asa aiurea,bani cheltuiti cu transportul(nu suntem din aceeasi loc),adunarea dovezilor de la arhive,cadastru si altele.Faptul ca a vrut sa-l dezmosteneasca pe tata si sa nu-i lase nici un centimetru ,nu o face vinovata cu nimic?

Alte discuții în legătură

Partaj pe tp dienusa dienusa avem un TP pe care e tata si cumnata(ambii decedati),v-as ruga mult sa-mi spuneti cum se face partajul,sunt terenuri de 58ari,1,20Ha si 42 ari extravilan si 4 ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata/actiune separata AL MARIN AL MARIN Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat si o chitanta platita de client care nu a fost depusa la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata pe cale separata. conditii admisibilitate Camy2013 Camy2013 in urma unui proces de anularea c.f fiind reclamanta in proces am angajat un avocat cu un onorariu de 6000 lei care i-am achitat. In urma hotararii ... (vezi toată discuția)