avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA - Ghid practic
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA - Ghid practic

Reglementarile fiscale din 2010 referitoare la persoanele fizice autorizate, modificate si re-modificate in decurs de cateva luni, au creat haos in randul celor care au ales aceasta forma de organizare a afacerii.

De aceea, Avocatnet.ro a intocmit un Ghid complet al persoanei fizice autorizate, structurat in doua parti, care contine toate informatiile relevante pentru acest subiect. Astazi va oferim informatii despre infiintarea unei PFA, regimul juridic al acestei forme de organizare, precum si avantajele sau dezavantajele ei.

Citeste mai mult despre partea 1 a ghidului:
www.avocatnet.ro/content/art...

Citeste mai mult in partea a 2-a a ghidului:
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 10:13, 20 Februarie 2012
Melinda este important domeniul de activitate ales. Doar anumite activitati pot fi incadrate la norma de venit. Dupa ce iti alegi codul CAEN poti verifica pe site-ul ANAF daca poti sau nu sa te inregistrezi la norma de venit.
este vorba despre servicii de zugravit cod caen 4334
Melinda, pe site-ul ANAF www.anaf.ro ai sus " Asistenţă contribuabili ", dupa ce dai click pe asta o sa iti apara in stanga pe o coloana o lista cu mai multe optiuni. Alegi acolo "Norme de venit ", alegi anul 2011 si vezi daca judetul in care domicilliezi are trecut codul asta la norma de venit. Mures, Cluj, Harghita, Covasna au aceasta activitate la norma de venit, nu stiu de unde esti ca sa pot sa-ti spun daca se poate sau nu desfasura la norma de venit.
multumesc pentru info...am consultat site-ul si am gasit lista de norma de venit pentru jud Arad, pentru Orasele judetului "Servicii executate de mozaicari, faian??ri, parchetari, zidari, zugravi" si norma este de 5450 lei; asadar se poate. Atunci de ce m-i s-a spus de la finante ca nu se poate?! Oare cum as putea sa-i lamuresc?
Depunerea declaratiilor fiscale, 070 sau 010, conform formei de organizare, respectiiv ale declaratiilor estimatie este pe proprie raspundere, daca in acestea bifati "norme de venit" la determinarea impozitului trebuie sa v-i inregistreze ca atare.
Conform legii ar trebui condus oricum evidenta operativa si in caz ca se depaseste limita normei de venit sau este o diferenta mai mare cu 20% sa se depune o noua decleratie estimativa.
Dupa trecerea la contabilitate i sistem real trebuie mentinut incadrarea 2 ani de zile.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
Gabor-Tiberiu Gergely, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Acte necesare dosar anaf paultrefu paultrefu Am primit acum câteva zile actele de la registrul comerțului pentru o intreprindere individuală(frizerie micuță la țară). Acum am fost la anaf să văd ... (vezi toată discuția)
Contributie din norma de venit ciprian_br ciprian_br buna ziua intentionez sa deschid un pfa sau ii pe codurile 9511+9512 (service calculatoare+gsm) norma de venit cumulata (cele 2 coduri caen) pentru judetul ... (vezi toată discuția)
Am pfa codul caen 6202 si vreau sa adaug codul 7420 silviulik silviulik Buna ziua, Am PFA pe norma de venit, avand codul CAEN 6202. Doresc sa adaug la acest PFA si codul CAEN 7420, tot norma de venit. Am urmatoarele intrebari: - ... (vezi toată discuția)