elga50 a scris:
@goe_07
Care norme in vigoare nu permit?
@irina_dumitru
Dv. aveti nevoie de o semnatura pe un formular.
- asociatia v-a cerut o suma pentru a va da aceasta semnatura. Banii nu intra in buzunarul unei persoane (atunci ar fi fost abuz), ci in fondurile asociatiei.
Dv. puteti alege sa nu platiti acea suma si nu veti capata semnatura sau sa dati acea suma si sa capatati semnatura.
- asociatia putea sa nu va ceara nimic si sa nu va dea semnatura sub nicio forma.
Dv. aveti de ales intre doua optiuni. Puteti sa nu dati acea suma, dar nici asociatia nu este obligata sa va acorde acea semnatura.
Nu puteti forta asociatia sa va dea semnatura pentru ca dv. mai aveti si alte optiuni de a va putea infiinta punctul de lucru....in alta locatie.
Dupa parerea mea exista ceva probleme de natura juridica.
Este adevarat ca se poate stabili in adunarea generala o taxa dar aceasta taxa poate fi cenzurata pe calea instantei de judecata.In conditiile in care hotararea asociatie este nelegala se poate anula.Dupa parerea mea, hotararea nu este legala.
Prin urmare, aceasta problema se poate rezolva doar prin instanta.
Deci, se va plati taxa...sau se va ajunge la judecata.
Nu exista alta cale juridica.
Problema ulterioara, dupa castigarea procesului de catre proprietarul nemultumit se va rezolva tot prin instanta daca asociatia tot va refuza sa isi exprime acordul...ceea ce ar insemna un alt proces.
In al doilea proces ar fi vorba de un abuz de drept si dupa parerea mea...iarasi va castiga...proprietarul...
Concluzia expusa de Elga este simpla.
Daca nu vreti sa va judecati platiti taxa.