avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Privarea unui spatiu inchiriat (restaurant , etc)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Privarea unui spatiu inchiriat (restaurant , etc)

Mai pe scurt doresc sa inchiriez un spatiu pentru o petrecere "privata" , in care invit prietenii.

Pe langa asta doresc sa aduc si un DJ , mi sa spus ca trebuie licentiat!

Ideea este urmatoarea , in legea drepturilor de autor , operele difuzate in spatiu privat nu sunt supuse taxelor in vigoare , dupa un mail catre cei de la ORDA , mi-au spus ca in locuinta proprie nu am nici o problema, doar in restaurante!

Totusi nu inteleg , daca eu inchiriez un local pentru mine(organizator) , de ce mai este public?
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
tonyblair, utilizator
Cel mai recent răspuns: tonyblair , utilizator 23:35, 28 Martie 2011
Restaurantul este un spatiu public ... iar natura acestuia nu se schimba in momentul in care dumneavoastra il inchiriati pentru o fractiune din zi ... este un spatiu destinat publicului, fie ca acest public e reprezentat de terte persoane, fie ca e reprezentat de catre dumneavoastra si invitati.
Asadar organizati o petrecere privata intr-un spatiu public asupra caruia aveti un drept de folosinta limitata si trebuie sa va supuneti regulilor prescrise pentru astfel de spatii.
De altfel, in contractul de inchiriere ar trebui sa aveti prevazute ceva clauze in acest sens.
Asta insemnand ca eu pot intra in orice local , chiar daca este inchiriat de altcineva?

Ciudata situatie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Petrecere publica cu spatiu inchiriat adelin.nedelcu adelin.nedelcu Buna ziua! Doresc sa inchiriez un spatiu si sa tin o petrecere publica cu intrare contra cost (as vrea sa organizez tot; sa aduc dj, sunet, barmani, ... (vezi toată discuția)
Autorizarea comunicarii publice a operelor muzicale si audiovizuale sisimona sisimona In multitudinea de taxe pe care trebuie sa le plateasca un hotel cu restaurant exista si aceste taxe pentru obtinearea unor licente ce ne permit difuzarea de ... (vezi toată discuția)
Impartire fluturasi promotionali - o ilegalitate? vorbaretu vorbaretu Salut Nu stiu daca asta e sectiunea buna in care ar trebui sa postez problema mea. Situatia este urmatoarea: o companie organizeaza in incinta unei cladiri ... (vezi toată discuția)