avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract cu asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract cu asociatii de proprietari

Pe scurt: doresc sa-mi deschid o mica firma de colectare hartie si peturi si as dori sa colaborez si cu asociatiile de proprietari in acest sens: ma gandeam la doua spatii special amenajate in fiecare scara unde sa arunce fiecare hartiile si peturile, iar eu ca firma sa le preiau la anumite date stabilite si sa platesc per kg marfa preluata, bani care ar fi ai asociatiei Intrebarea mea este daca exista vreo lege care sa opreasca asociatiile sa recicleze selectiv aceste doua categorii si sa le vanda mai departe, obligandu-le astfel sa foloseasca doar furnizorii pentru ridicarea gunoiului la gramada agreati de primarie.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:23, 29 Martie 2011
Initiativa este buna,dar pentru ca suntem romani trebuie sa va gandiți
-unde se pun containarele pentru colectare
-cum educam locatarii sa sorteze
-deobicei unde este un coș de gunoi in jurul lui este o mare de gunoaie
-sa nu se depuna și alte resturi(moloz,resturi de faianta,mobila veche) si tot ce nu
mai trebuie romanului la casa lui pentru care ar trebui sa plateasca sa fie
transportate.
Succes!
In conditiile in care treaba se dovedeste a fi serioasa, fiecare as. prop. care adopta aceasta masura poate sa discute oficial cu societatea comerciala din oras care se ocupa cu Salubrizarea. Acum nu stiu sa va spun precis, dar din cate stiu, toata lumea este sfatuita sa adopte metoda colectarii selective a deseurilor menajere, chiar pe mai multe categorii - avantajele sunt multiple pentru toata lumea, iar pentru as. prop. ar putea insemna reducerea costului facturii lunare pentru salubrizare - acest lucru se poate intampla numai in conditiile demararii la modul cel mi serios a acestei chestiuni.
Va sfatuiesc sa luati legatura in vederea obtinerii sprijinului si a organizatiilor ecologiste din oras.
De asemeni, luati legatura si cu scolile din oras - locuri in care se arunca multa hartie, precum si PET-uri.
Ca un fapt divers va informez ca in alte tari aceste masuri functioneaza cu succes de multa vreme...
Pentru a descuraja etniile sa mai scotoceasca prin containere, PET-urile, inainte de a fi depozitate se vor presa, calca cu piciorul (in Germania unii intreprinzatori au produs niste mici prese manuale) sau in ultima instanta, aceste se vor sparge/impunge cu un obiect ascutit - pentru a nu mai putea fi folosite.
La Iasi si Buzau sunt cele mai mari unitati economice de reciclare a PET-urilor din Romania.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reciclare pet-uri la asociatii de proprietari ice_bella20 ice_bella20 Buna ziua, As vrea sa valorific PET-urile care se aduna de la asociatia noastra de proprietari si care oricum ajung in containerul de gunoi, ROSAL nefiind ... (vezi toată discuția)
Taxa salubritate ar trebui platita diferentiat miorica miorica Taxa pe gunoi ar trebui platita diferentiat. Nu pot sa cred ca o persoana cu venituri mici care nu consuma mult, care nu isi permite sau nu vrea sa consume ... (vezi toată discuția)
Amplasarea recipientelor de colectare a resturilor menajere si colectare a materialelor reciclabile Greenuniverse Greenuniverse Buna ziua, Am cumparat un apartament la parter intr-un cartier aproximativ nou costruit (dupa 2009). In momentul achizitiei in fata geamurilor nu erau ... (vezi toată discuția)