avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... situatie incerta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

situatie incerta

Ma aflu intr-o situatie pe care dv, cei care lucrati in domeniu, cred ca o intalniti in mod frecvent. Sunt o mamica divortata, copilasul avand 2 ani si jumatate .La divort copilul mi-a fost incredintat mie, iar tatal nu a cerut drept de vizitare. Ne-am inteles ca isi poate vedea oricand copilul (care in momentul pronuntarii divortului avea doar o luna). Vizitele tatalui au fost sporadice inca de la inceput. In urma cu o jumatate de an s-a gandit mai bine si a realizat ca, daca tot plateste pensia de intretinere, n-ar fi rau sa aibe si o hotarare judecatoreaca care sa-i dea dreptul la vizita, desi eu nu i-am interzis niciodata sa isi vada copilul. Nu m-am opus hotararii judecatoresti pe care a obtinut-o, dar pe care el nu a respectat-o niciodata. A venit in continuare(conform intelegerii noastre prealabile) sa vada copilul cand avea el timp, in cu totul alte zile decat cele scrise in hotarare. Si….surpriza! Desi si-a vazut copilul cand, unde si cat a vrut el, in momentul in care a aflat ca ma voi casatori peste cateva saptamani, ce credeti ca a facut? A cerut executarea hotararii judecatoresti. Astfel incat m-am trezit cu o somatie din partea executorului sa respect sentinta data in hotarare….si evident cu o suma de platit executorului. Avand in vedere ca el si-a vazut totusi copilul ce pot face ? Cine va plati acea suma executorului? Nu de alta, dar reprezinta suma pe care tatal i-ar datora-o copilului ca pensie de intretinere pe vreo jumatate de an.Ce ma sfatuiti sa fac ?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2008
Andeeea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andeeea , utilizator 16:59, 17 Iunie 2008
Eu sper ca doamna sa fie in termen si sa actioneze energic.E pacat sa suporte cheltuielile de executare nevinovata fiind.
Mai cred ca va lua o decizie buna.:)
Doamna, nu dv. trebuie sa fiti in localitate, ci copilul. Da, trebuie sa-l lasati acasa (cu bunici sau cu cine puteti). Nu conteaza ca aveti nunti sau ca sunteti in spital, legaturile copilului cu tatal sunt mai importante.

In legatura cu restul, faceti contestatie daca aveti probe (martori) ca tatal si-a vazut copilul in acest rastimp. Contactati un avocat si vedeti care sunt sansele intai. E pacat sa pierdeti niste bani; in plus, asta se poate repeta, asa incat sa-i dati dv. lui mai multi bani decat da el copilului.

Si avocatul sa va invete cum sa consemnati ulterior ca a venit si l-a luat/vazut pe minor, cum sa-i luati semnaturi etc. Pentru ca sa nu se mai intample.
Cheltuielile de executare sunt ultimul lucru care ma preocupa. Am amintit despre partea materiala doar pt a arata cat rau poate face un tata. Nu numai ca imi face mie rau, ci si copilului. Nu se gandeste ca acesti bani ar fi folosit copilului pe care este atat de indignat ca ,,nu il vede de ceva vreme". Si se mai presupune si ca ar trebui sa vegheze la educarea si buna crestere a minorei...
Andeeea a scris:

m-am trezit cu o somatie din partea executorului sa respect sentinta data in hotarare….si evident cu o suma de platit executorului. Avand in vedere ca el si-a vazut totusi copilul ce pot face ? Cine va plati acea suma executorului? Nu de alta, dar reprezinta suma pe care tatal i-ar datora-o copilului ca pensie de intretinere pe vreo jumatate de an.Ce ma sfatuiti sa fac ?


Ori suma pe care o datoreaza tatal e derizorie, ori executorul face un abuz (sens in care i-as trimite cateva vorbe de duh in scris nu pe vorbe).

Ordinul 2250/2006 onorariul executorului pentru vizitare minor se incadreaza in limita 50 lei - 500 lei.
Suma pe care o plateste tatal ca pensie de intretinere e destul de mica (83ron). Dar niciodata n-am cerut mai mult. E aceeasi suma care a fost stabilita la divort acum doi ani si ceva. Poate ca e cazul sa cer o majorare, daca tatal tine sa ne faca lucruri rele....

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac sa ma lase in pace?! mrcryss mrcryss buna ziua!va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat.am trecut printr-un divort,am obtinut un program de vizitare (primul si al trei-lea weekend,toate ... (vezi toată discuția)
Minora poate fi luatã cu forța de cãtre executor judecãtoresc? MIUTZA27 MIUTZA27 Buna ziua! Sunt mama unei fetite de 2 si 6 luni... Minora e născută după desfacerea casatoriei, si a crescut exclusiv cu mine ( bunicii materni m-au ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are tatal pe care nu il cunoaste? Alina_Meli Alina_Meli Buna ziua am un baiat de 12 ani pe care l-am crescut cu actualul meu sot, fiind divortata de mai bine de 10 ani (de fostul). A platit pensie pt minor la ... (vezi toată discuția)