avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de mostenire, proprietarul titlului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de mostenire, proprietarul titlului de proprietate fiind in viata

Buna ziua!
Ma numesc Savu Bogdan Ionut, si sunt din Craiova. As dori sa ma lamuriti cu privire la urmatorul aspect. Tatal meu, Savu Marcel, detine o proprietate la tara, pe care a dobandit-o dupa divortul de mama mea. Eu doresc sa stiu daca pot sa primesc jumatate din averea tatalui meu, acum cand este in viata. Va intreb, deoarece dansul doreste sa faca unui nepot acte . Se poate rezolva, cumva acesta problema?
Cel mai recent răspuns: savu_bogdan , utilizator 10:13, 6 Aprilie 2011
In timpul vietii dispunem cum dorim de bunurile noastre.
Nu puteti sa primiti nimic in timpul vietii de la tatal dvs., decat daca el doreste asta.
In functie de ce acte ii face nepotului, veti putea sau nu sa le atacati dupa decesul tatalui.
nepotului vrea sa ai faca act de vanzare-cumparare. Eu nu vreau decat jumate din averea lui, pt ca aceasta proprietate a fost dobandita in urma vanzarii apartamentului si presiunilor facute de el asupra mamei. Daca il dau in judecata, cred , ca pot sa-l aman cu actele pe care tre sa le faca nepotului. Iar daca proprietatea se afla in litigiu, el nu poate sa faca acte. Cred!
Raspunsul corect vi l-a oferit colega mea mai sus.
Pentru ca aceasta proprietate sa fie in litigiu, va trebui sa va motivati bine cererea , iar din ceea ce relatati dvs. nu exista cai prin care dvs. sa va puteti impiedica parintele sa dispuna de bunul aflat in proprietatea sa , cat despre mostenire, nu puteti pretinde cota care vi se cuvine in timpul vietii parintelui dvs., aceasta urmand sa va revina dupa decesul sau.
opinia mea este ca nu aveti nicio sansa.tatal dvs poate vinde orice bun pe care il detine in proprietate oricui doreste.
In acea casa am investit o suma de bani. In jur de 25.000 in decursul a 4 ani. Detin facturi si bonuri de casa. Cum pot sa recuperez acesti bani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament al unuia din soti dav2013 dav2013 Intr-o familie fara copii, unul din soti doreste sa faca un testament in favoarea unui nepot pentru ca acesta sa asigure ingrijire si inmormantare etc. ... (vezi toată discuția)
Anularea donatiilor cristiandsb cristiandsb Doresc sa stiu cine poate contesta donatiile facute intre rude. (vezi toată discuția)
Mostenire ciprinel ciprinel Buna ziua.Tatal meu a fost casatorit de 3 ori legitim,dar de toate 3 a divortat ;cu fiecare are cate un copil ,numai ca ultima care a divortat sta cu el in ... (vezi toată discuția)