avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restraining order - exista echivalent in legislatia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restraining order - exista echivalent in legislatia romana?

Exista in legislatia romana vreo procedura echivalenta cu Restraining Order, adica o hotarare judecatoreasca care sa interzica contactul si apropierea fizica sub o anumita distanta si /sau pedepsirea oricarei solicitari verbale, scrise, intimidari, etc.?

Si daca da, cum se poate obtine?

Multumim anticipat,

CasatTataru
Cel mai recent răspuns: Alina Cassandra Dobre , Avocat 09:21, 5 Aprilie 2011
nu avem o procedura echivalenta cu ceea ce americanii denumesc restraining order, insa puteti sa formulati o plangere penala impotriva persoanei respective, in urma acestei plangere va fi chemat in fata organului de cercetare sa dea declaratie si poate se sperie si va lasa in pace.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuirea pe net silviu35 silviu35 PERSOANA a fost chemata la politie sa ii se ia declaratie o hartuia pe sora mea ca sa o lase in pace. SI lu sora mea ii sa luat declaratie si ... (vezi toată discuția)
Art. 83 ncpp-drepturile inculpatului mary6 mary6 Buna seara.Fiind inculpat intr-un dosar penal pt amenintare,in urma cercetarii penale defectuos instrumentate de pol. judiciar OUP,in urma unei plangeri penale ... (vezi toată discuția)
Hartuire ana88 ana88 Am o problema cu un fost angajat pe care l-am concediat. Acesta ma suna de pe numar privat si imi vorbeste urat, imi aduce injurii si ma ameninta ca imi va ... (vezi toată discuția)