avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa ma judec din nou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa ma judec din nou

In 98 am avut un accident f grav soldat cu coma, tetrapareza... acum dupa atatia ani am gr I de handicap. M-am judecat, el fiind vinovat 100%, dar prin 2002 sau 2003, nu stiu exact ca nu am cautat actele, satul de amanari ale proceselor si convins ca ma fac bine am semnat o foie de mana facuta de avocatul inculpatului ca nu mai am pretentii la nimic si ca il iert; totodata am luat suma de 4 000 ron (40 mil atunci) de la tatal inculpatului, acesta (inculpatul) plecase in Italia din 98, a, si de la firma de asigurari 25 sau 28 de mil.
Intrebarea mea e urmatoarea. Pot eu sa il dau iar in judecata si sa-i cer plata unei pensii/contributii pt tot restul vietii? Acum sunt cu Gr I de handicap, si orizonturile se arata la fel de sumbre.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: kristi , utilizator 17:10, 7 Aprilie 2011
Domnule Zaharia din cate am priceput as putea sa deschid un proces pe partea civila consecinta a starii mele actuale.
As vrea sa-mi ziceti, daca puteti, cam ce sanse de reusita as avea sa obtin o suma lunara drept despagubire sau... nu stiu cum sa-i zic.
Cred ca niciun avocat serios nu v-ar raspunde numai dupa o discutie intr-un forum, asupra sanselor, mai ales ca, in aceeasi masura, un avocat serios nu poate cuantifica sansele ci poate oferi solutii si variante de rezolvare posibila!
Mai ales ca in situatia dvs. trebuie vazute si evaluate mai multe aspecte, iar capetele de cerere ale unei eventuale actiuni trebuie formulate in raport de toate elementele de fapt si de drept care constituie temeiul actiunii si strategiei acesteia. Iar intr-o actiune de acest fel se pot solicita si daune morale!;) Ceea ce se va obtine cu adevarat la finalul unei asemenea actiuni depinde in mare masura de strategia folosita in sustinerea pretentiilor, iar hotararea este numai la latitudinea instantei de judecata.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
ContSters36411, utilizator
Aveti f mare dreptate ca nu se poate cuantifica o decizie luand in considerare doar cateva randuri, ci actele vorbesc. Saptamana viitoare voi merge la tribunal sa cer sa scoata dosarul meu din arhiva ca sa fac cateva copii ca mai apoi sa vad daca pot face ceva. Ceea ce vreau eu este o suma lunara drept despagubire ca urmare a faptului ca eu nu ma pot angaja.
Nu stiu exact ce se poate cere, o suma lunara sau mai multi bani odata.
Va multumesc pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere proces kristi kristi In 98 am avut un accident f grav soldat cu coma, tetrapareza... acum dupa atatia ani am gr I de handicap. M-am judecat, el fiind vinovat 100%, dar prin 2002 ... (vezi toată discuția)
Despagubiri ,castigare proces dienusa dienusa am fost parte parata intr-un proces si se pare,mai mult ca sigur,il castigam.Judecatoarea la inf.din 04.06 a dat termen pe 10.sept,spunand ca toata vara o sa ... (vezi toată discuția)
Plangere penala inselaciune la bo Nafets Nafets Din varii motive am ajuns sa nu mai pot tine ritmul platilor; printre altele mi-am cerut si insolventa saptamana trecuta. Problema mea este ca inainte de ... (vezi toată discuția)