avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori

Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari:
1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate influenta cu ceva custodia copilului?
2.Tot astazi m-a amenintat ca va parasi domiciliul cu copilul minor fara sa imi spuna unde vrea sa plece eu nefiind o fire violenta .Se poate face asa ceva legal tinind cont de faptul ca ,copilul este foarte atasat de casa si de bunicii paterni?
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: john25 , utilizator 10:19, 8 Aprilie 2011
Bun,se poate face ancheta sociala la domiciliul unde va sta minorul pana la divort?
In apartamentul parintilor ei a locuit si fratele care pana acum cateva zile a avut recursul in proces de trafic de droguri,acuma asteptand sa fie arestat .In acest apartament nu mai exista nimic in afara de mobila si de baie.Credeti ca as permite sa creasca copilul in aceste conditii .Stiu ca toti gresim,probabil si fratele ei a gresit si acum plateste dar nu vreau sa stiu ca ,copilul traieste in aceste conditii.
da, exact, asa sustin mamele...ele pleaca chipurile din cauza comportamentului sotilor si iau si copilul pe motiv ca este mic si are nevoie de ingrijirea mamei.

ancheta sociala va constata ca la mamica copilul ar sta intr-un mediu infractional.

domnilor, un lucru trebuie sa stiti, sa intelegeti ca asta este si nu aveti ce face: in tara noastra sansele egale la incredintare sunt numai teoretice, prin faptul ca in majoritatea cazurilor copii tot mamelor sunt incredintati.:(
da...aveti dreptate...,unele mame pleaca ,din prea mult bine...,altele isi dau seama de greseala si nu te lasa sa vezi copilul zicand "doi in unul",la pachet,dupa ce tu ti-ai refacut viata...,probleme vor fi...,insa numai timpul decide..,cine a gresit..,
Stromboli,nu stiu ce a fost la tine dar la mine a fost ca ea a inselat,ea statea cu orele la telefon de cand venea de la servici,eu eram cel rau ca nu am vrut sa imi fac o casa in care sa stea si soacra care a deschis intotdeauna usa unui drogat pana a ramas cu casa goala,eu port toata aceasta vina ca nu am luat atitudine cand a trebuit si m-am gandit numai la copil si am avut incredere in ea.Poate gresesc si acum cand am incercat sa ii propun sa iert totul si sa o luam de la capat numai pentru copil.Da este greu pentru un copil sa traiasca numai cu un parinte si de aceea exista si terapie de cuplu si psihologi cu care numai eu sunt de acord.

Iti doresc mult succes in viata tie si copilului
Este intr-adevar foarte diferita situatia. Imi pare sincer rau de situatia prin care trece copilul tau mai ales si apoi tu.
La mine sunt 2 copii la mijloc (3 si 4 ani) care datorita discutiilor care exista in casa sunt grav afectati. Imi pare foarte rau ca nu m-am informat mai bine de la inceput, de cand am introdus actiunea de divort si-am stat si inca mai stau impreuna cu sotul, care din pacate nu realizeaza ca toate scandalurile din casa ii afecteaza atat de mult pe copii.
Acum astept prima infatisare la care voi cere si incedintarea minorilor pana la finalizarea divortului, pentru ca mi s-a spus ca ambii parinti au aceleasi drepturi asura copiilor, si ca e nevoie de o hotarare judecatoreasca (ordonanta prezidentiala cred ca se numeste) pentru a face asta legal

Cred ca ai sanse mari de a obtine copilul spre crestere, daca poti dovedi ca vei oferi o ingrijire mai buna copilului, avand in vedere problemele mamei (adulter, pb ale fratelui unde doreste sa domicilieze... etc)

Alte discuții în legătură

Cum vedeti, sintagma "deregila"??? Manole Dumitru Manole Dumitru Legea, privind admitere custodiei minorilor, prevede .\"copii minori se incredinteaza parintelui cel mai bine plasat\"...De ce exista sintagma \"DE REGULA ... (vezi toată discuția)
Custodie copil si parasire domiciliu nsa nsa Va deranjez cu o intrebare, daca sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul minor (sub 1 an) si s-a mutat la cineva cu are are o relatie, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)