avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Concursul de Pledoarii de Drept Penal ºi Drept ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Concursul de Pledoarii de Drept Penal ºi Drept Procesual Penal „Nicolae Titulescu”

Asociaţia Studenţilor Universităţii “Nicolae Titulescu” din Bucureşti are onoarea să vă invite la desfăşurarea ultimei etape a Concursului de Pledoarii de Drept Penal şi Drept Procesual Penal „Nicolae Titulescu”.

Concursul de Pledoarii „Nicolae Titulescu” este un concurs destinat în special studenţilor din anul IV la facultatea de drept. Evenimentul presupune susţinerea unei pledoarii de către o echipă formată din câte doi studenţi în faţa juriului compus din cadre didactice şi magistraţi. Echipele vor fi formate din avocaţi, pe de o parte, şi procurori, pe de altă parte. Stabilirea taberei din care face parte fiecare echipă fiind făcută prin tragere la sorţi.

Cu doar două zile înainte de ziua concursului, fiecărei echipe îi este înmânat un dosar. Acest dosar este studiat de fiecare echipă în parte până în ziua concursului, în vederea pregătirii pledoariilor pe care le vor susţine în faţa juriului şi a auditoriului, în prima fază a concursului.

Astfel, în funcţie de prestaţia şi punctajul fiecărei echipe sunt alese cele patru echipe care vor trece în faza finală a competiţiei, când acestea vor primi câte un dosar la prima vedere, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive, având aproximativ o oră la dispoziţie pentru a pregăti pledoariile în funcţie de care se vor decide echipele câştigătoare.

În cadrul acestui eveniment s-au desfăşurat până în prezent două etape:
- Prima etapă a debutat pe data de 12 februarie cu doisprezece echipe alcătuite din câte doi studenţi ai Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti. Din aceste echipe au fost alese opt echipe care s-au calificat la următoarea etapă a concursului;
- A doua etapă a concursului a avut loc pe data de 26 februarie. În urma acestei etape s-au calificat patru echipe care vor concura în ultima etapă, finala.
Fiecare echipă câştigătoare a acestor două etape a primit premii oferite de Editura Universul Juridic, premii ce constau în carţi de specialitate.

Finala sau ultima etapă a Concursului de Pledoarii „Nicolae Titulescu” cuprinde, de această dată, premii în bani, premii obţinute cu sprijinul S.C.A. „MICU, ZARAFIU ªI ASOCIAŢII”, S.C.A. „SINESCU & NAZAT” şi C.I. „NEDELCU CONSTANTIN”, premii ce vor fi acordate astfel:
- Premiul I – 3000 Lei;
- Premiul II – 2000 Lei;
- Premiul III – 1000 Lei;
- Cel mai bun orator – 1500 lei;

În cadrul acestei ultime etape a concursului vor participa echipele formate din studenţii Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti care s-au calificat pentru această etapă şi patru echipe formate din studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Echipele formate din studenţi ai Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti:
- CANTEMIR Nadia şi ILIE Sorin;
- PANŢIRU Raluca şi TUDOR Claudiu;
- PÎRVU Alexandra şi GOLOMOZ Teodora;
- POPA Andreea şi ROGOZ Alina.

Echipele formate din studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”:
- DIMA Gregorian şi CREAC Adrian;
- POP Alin şi SURTEA Camelia;
- SIMION Denisa şi NEGREA Cătălin;
- ªTEFÃNESCU Costina şi DECA Mihăiţă.

Concursul se va desfăşura pe data de 09.04.2011, ora 10, în Amfiteatrul I din cadrul Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti.


Vă aşteptăm!

(dacă există posibilitatea publicării acestui articol pe site-ul principal, vă rog să mă contactaţi)
Cel mai recent răspuns: Atitienei , utilizator 23:04, 2 Mai 2012
Concursul de Pledoarii de Drept Penal și Drept Procesual Penal ”Nicolae Titulescu” - 2011


Sâmbătă, 9 aprilie 2011, s-a desfășurat ultima etapă a Concursului de Pledoarii de Drept Penal și Drept Procesual Penal ”Nicolae Titulescu”, eveniment organizat de Asociația Studențiolor Universității ”Nicolae Titulescu” - ASUNT cu sprijinul Editurii Universul Juridic și al sponsorilor: S.C.A. „MICU, ZARAFIU ªI ASOCIAŢII”, S.C.A. „SINESCU & NAZAT” şi C.I. „NEDELCU CONSTANTIN”.

În cadrul primei faze a ultimei etape a concursului au participat patru echipe formate din studenţi ai Universităţii ”Nicolae Titulescu” din Bucureşti şi patru echipe formate din studenţi ai Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, astfel:

I. - PROCURORI : POP Alin și ȘURTEA Aurelia;
(Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”)
Dosar nr. 2
- AVOCAȚI : CANTEMIR Nadia şi ILIE Sorin;
(Universitatea ”Nicolae Titulescu”)

II. - PROCURORI : PÎRVU Alexandra și GOLOMOZ Teodora;
(Universitatea ”Nicolae Titulescu”)
Dosar nr. 1
- AVOCAȚI : DECÃ Mihăiță și ȘTEFÃNESCU Costina;
(Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”)

III. - PROCURORI : SIMION Denisa și NEGREA Cătălin;
(Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”)
Dosar nr. 3
-AVOCAȚI : POPA Andreea şi ROGOZ Alina;
(Universitatea “Nicolae Titulescu”)

IV. -PROCURORI : PANȚIRU Raluca și TUDOR Claudiu;
(Universitatea ”Nicolae Titulescu”)
Dosar nr. 4
-AVOCAȚI : DIMA Georgian și CREAC Adrian;
(Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”)

Dintre aceste opt echipe au fost alese câștigătoare în cadrul ultimei faze a etapei finale în care participanții au susținut pledoariile pe baza unui dosar la prima vedere pentru care au avut o oră timp la dispoziție să îl pregătească:

Locul I - 3000 LEI:
CANTEMIR Nadia şi ILIE Sorin
(Universitatea ”Nicolae Titulescu” din București)

Locul II - 2000 LEI:
SIMION Denisa și NEGREA Cătălin
(Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”)

Locul III - 1000 LEI:
POPA Andreea şi ROGOZ Alina
(Universitatea ”Nicolae Titulescu” din București)

Locul IV:
DECÃ Mihăiță și ȘTEFÃNESCU Costina
(Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”)

Cel mai bun orator – 1500 LEI:
DECÃ Mihăiță
(Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”)

Echipele participante au fost evaluate de către juriul format din:
Judecător dr. Ioana RADU
Procuror drd. Edgar DUMBRAVÃ
Judecător Cătălin MAGDALENA

Mulțumim pe această cale Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” pentru că a acceptat participarea la acest concurs și, totodată, tuturor participanților pentru modul exemplar în care s-au prezentat, prestația lor fiind apreciată în mod deosebit de către juriu, de către invitați și de către profesorii coordonatori.

Mulțumim Editurii Universul Juridic pentru sprijinul acordat și sponsorilor:
S.C.A. „MICU, ZARAFIU ªI ASOCIAŢII”
S.C.A. „SINESCU & NAZAT”
C.I. „NEDELCU CONSTANTIN”

Felicitari studentilor de la Universitatea "Nicolae Titulescu" si celor de la Academia de politie "Alexandru Ioan Cuza", s-au descurcat admirabil si la acest concurs de pledoarii cat si la Conferinta Studenteasca Anuala. O colaborare excelenta, ca de fiecare data =D>.
Ne vedem la anul!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
ContSters178374, utilizator
Concursul de Pledoarii de Drept Penal și Drept Procesual Penal ”Nicolae Titulescu” - 2012

Și anul acesta Concursul de Pledoarii de Drept Penal și Drept Procesual Penal “Nicolae Titulescu” s-a bucurat de o bună implicare a studenților și sponsorizări pe măsură.
Astfel, Sâmbătă, 21 aprilie 2012, s-a desfășurat ultima etapă a Concursului de Pledoarii de Drept Penal și Drept Procesual Penal ”Nicolae Titulescu”, eveniment organizat de Asociația Studenților Universității ”Nicolae Titulescu” - ASUNT cu sprijinul Editurii Universul Juridic și al sponsorilor: S.C.A. „MICU, ZARAFIU ªI ASOCIAŢII”, S.C.A. „SINESCU & NAZAT” şi C.I. „NEDELCU CONSTANTIN”.

Concursul și-a păstrat structura de anul trecut dar, de această dată, cu participarea studenților Universității “Titu Maiorescu” din București. În cadrul primei faze a ultimei etape a concursului au participat două echipe formate din studenţi ai Universităţii ”Nicolae Titulescu” din Bucureşti şi două echipe formate din studenţi ai Universității “Titu Maiorescu” din București.

Echipele formate din studenţi ai Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti:
- ILIE Olimpia și GLEVEȘANU Cristina
- BÎRSAN Andreea și TOMA Simona

Echipele formate din studenţi ai Universitații „Titu Maiorescu”:
- ANGHEL Simona și TEAHA Andrei
- MITROIU Andrei și SIMILEA Marian

Dintre aceste patru echipe au fost alese câștigătoare în cadrul ultimei faze a etapei finale în care participanții au susținut pledoariile pe baza unui dosar la prima vedere pentru care au avut 45 de minute timp la dispoziție să îl pregătească:

Locul I - 3000 LEI:
ANGHEL Simona și TEAHA Andrei
(Universitatea “Titu Maiorescu” din București)

Locul II - 1500 LEI:
BÎRSAN Andreea și TOMA Simona
(Universitatea ”Nicolae Titulescu” din București)

Locul III - 1000 LEI:
MITROIU Andrei și SIMILEA Marian
(Universitatea “Titu Maiorescu” din București)

Cel mai bun orator – 1000 LEI:
ILIE Olimpia
(Universitatea ”Nicolae Titulescu” din București)

Precum și premii pentru toți participanții ce au constat în cărți de specialitate din partea Editurii Universul Juridic.

Mulțumim pe această cale Universitatii „Titu Maiorescu” pentru participarea la acest concurs și, totodată, tuturor participanților pentru modul exemplar în care s-au prezentat, prestația lor fiind apreciată în mod deosebit de către juriu, de către invitați și de către profesorii coordonatori.

Mulțumim Editurii Universul Juridic pentru sprijinul acordat și sponsorilor:
S.C.A. „MICU, ZARAFIU ªI ASOCIAŢII”
S.C.A. „SINESCU & NAZAT”
C.I. „NEDELCU CONSTANTIN”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doctorat darria darria Sunt un functionar public cu statut special, lucrez in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, si m-ar interesa orice informatie in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Studii Petre015 Petre015 Va rog sa-mi spuneti in ce conditii pot sa ma inscriu si sa urmez cursurile Academiei de Politie si Pompieri,in situatia in care sunt deja in anul I la ... (vezi toată discuția)
Masterat in drept la universitatea titu maiorescu vella85 vella85 Buna ziua.Sunt si eu o proaspat absolventa a facultatii de Drept, si intentionez sa urmez un master.Problema e k dupa ce am cantarit toate optiunile oferite de ... (vezi toată discuția)