As avea urmatoarea situatie:
Seful meu ma invita la sedinta cu departamentul Resurse Umane pentru a seta un plan de actiune.
Refuzul ei :
1. nemotivat poate fi privit ca o abatere disciplinara?
2. motivat prin faptul ca doresc numai comunicare in scris/pe mail, poate fi privit ca o abatere disciplinara?
-tin sa precizez ca am depus multe adrese scrise in care aduceam la cunostinta directorului de neregulile ce se petrec in cadrul sedintelor si am cerut inregistrarea lor video, dar nu am primit acceptul.
-o plangere impotriva sefului RU a fost deasemenea depusa.
refuzul este o abatere disciplinara. puteti solicita ca dispozitiile obligatorii emise de catre conducerea firmei sa va fie remise in scris pentru a inlatura interpretarea acestora.
in cazul in care acestea nu vor fi emise in scris, oricum nu vor pute aface dovada unei culpe din partea dvs si deci nu va fi posibil (sau f riscant ptr companie) sa va concedieze pentru necorespundere profesionala sau abateri disciplinare. deci este in interesul lor sa exista o clarificare a situatiei.
situatie e un pic alunecoasa, in sensul ca am primit pe mail ca vom avea o sedinta (deci in forma scrisa).
Eu NU vreau sa particip la ea si o refuz motivat, propunand comunicarea in scris (adica, ce vreti sa imi ziceti in sedinta , dati-mi pe mail).
In aceste conditii, refuzul e abatere disciplinara?
Da. No offense dar daca in cabinetul meu cineva ar lipsi de la un management meeting si mi-ar spune sa-i trimit rezumatul sedintei in scris, ar zbura din firma in secunda 2.