avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa radio
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa radio

Buna seara,
Am o mica firma a carei sediu este la mine acasa. Am primit o factura de la studioul teritorial de radio sa platesc o taxa pentru serviciul public de radiodifuziune. La fima nu am aparat de radio, de fapt nici eu nu am aparat de radio, dar platesc prin factura de curent. Ce este de facut in aceasta situatie ?
Va multumesc
2007_rozi a scris:

Consider ca cei de la departamentul contabilitate sunt in masura sa anuleze o factura si nu cei de la juridic. Factura se poate anula ce cei care o emit, iar cei de la contabilitate emit facturile.
Insa daca dumneavoastra ati trimis factura la departamentul juridic, iar aceasta problema nu este de competenta lor trebuie sa inmaneze documentul primit catre departamentul care este in masura sa decida in respectiva problema.
Bafta multa si Sarbatori fericite.

Stimata doamna/ domnisoara consilier juridic,

Daca erati mai atenta la mesaj, ati fi vazut ca nimeni nu a trimis nici o factura la dep. juridic, ba din contra, s-a fortat mana celor de la contabilitate, prin dep. juridic, sa anuleze o factura.

Sarbatori Fericite si ... mai multa atentie pe viitor la citirea/ raspunsul la mesaje ;)
Ultima modificare: Luni, 29 Decembrie 2008
marius_es72, utilizator
Doimnule Marius......... citez ceea ce ati scris dumneavoastra mai sus si consider ca am fost destul de atenta:

Dana,
Asa cum spunea si Anca, adresa lor o ai pe factura, eu le-am scris direct la departamentul juridic (la juridic@rornet.ro) fiind singurul departament in masura sa anuleze o factura. Nici chiar cei de la dep. clienti nu o pot face, doar cei de la juridic.

Eu asta am citit.......oare nu mai vad bine : eu le-am scris direct la departamentul juridic (la juridic@rornet.ro) fiind singurul departament in masura sa anuleze o factura.

Sarbatori fericite!
Ultima modificare: Luni, 29 Decembrie 2008
Rodica Ciobanu, Avocat
Ciudat. Pentru un raspuns similar mie mi-au trimis citatie la tribunal.#-o
sandman a scris:

Ciudat. Pentru un raspuns similar mie mi-au trimis citatie la tribunal.#-o

Ca sa mai pun pe ganduri si pe altii: intr-o situatie similara noua, celor ce ni s-au trimis facturi fara a avea un contract scris cu "baietii destepti" de la Radio, se afla si o institutie publica din Botosani care a primit 2 facturi si le-a respins, dupa 2 ani, pe motiv ca nu exista un contract intre beneficiar si distribuitor, adica "între părţi nu s-au încheiat contracte scrise care să ateste existenţa clauzei penale". Deci procesele declarate de "baietii destepti" de la Radio pleaca, din start, cu un picior gresit, intrucat ei cheama in instanta, dar fara sa existe baza legala de citare in calitate de parat a cuiva. Aici aveti jurisprudenta in cazul declarat anterior: portal.just.ro/JurisprudentaVizualizare.aspx?id_speta=177 (puneti voi http in fata)
2007_rozi a scris:

Doimnule Marius......... citez ceea ce ati scris dumneavoastra mai sus si consider ca am fost destul de atenta:

Dana,
Asa cum spunea si Anca, adresa lor o ai pe factura, eu le-am scris direct la departamentul juridic (la juridic@rornet.ro) fiind singurul departament in masura sa anuleze o factura. Nici chiar cei de la dep. clienti nu o pot face, doar cei de la juridic.

Eu asta am citit.......oare nu mai vad bine : eu le-am scris direct la departamentul juridic (la juridic@rornet.ro) fiind singurul departament in masura sa anuleze o factura.

Sarbatori fericite!

Rozi,

Ca sa iti raspund, dupa cum bine stii, nu cei de la dep. contabilitate emit o factura, ei nici macar nu au datele de facturare a unui "nou client" decat in cazul in care exista un contract de prestari servicii incheiat de catre un comercial, contract ce este "fabricat" de un jurist si este revizat tot de jurist. Abia apoi datele noului client ajung la dep. contabilitate care, pe baza documentelor trimise de comercial si(sau) jurist, emite factura. Asta daca nu cumva, intre timp, dreptul de a face o factura a cazut mai nou in sarcina femeii de serviciu care, vazand o persoana noua in raza locului ei de munca, decide sa-i emita o factura ca sa o cunoasca mai bine :P. Acesta e "mersul trenurilor" in emiterea facturilor de catre o societate comerciala, fie ea si cu capital majoritar de stat (degeaba) :)) Daca cunosti o alta modalitate de a emite o factura, spune-mi-o si mie te rog, nu de alta dar tare mi-ar place sa emit o factura pe "sustache" catre Cotroceni, sa vad ce fata ar face serviciul de securitate al presedintelui cand ar afla ca trebuie sa plateasca rate la pc-urile din dotare :stunned:

Alte discuții în legătură

Taxa radio - felicitari! traiasca avocata de la cluj! Dana Marin Dana Marin [b]Felicitari doamnei avocate de la Cluj ca ne-a salvat de cosmarul taxei radio![/b] De-abia azi am aflat, cautind subiectul pe Google. Eu am platit in ... (vezi toată discuția)
Taxa radio-tv - raspuns de la srr rusugaby rusugaby Salut, Am primit de la SRR Iasi o instiintare de plata a taxei radio-tv pentru o perioada de 3 ani. Le-am trimis e-mailul urmator: \\\"Buna ... (vezi toată discuția)
Sa facut dreptate!firmele nu mai sunt obligate sa plateasca taxa radio-tv Marian Turtoi Marian Turtoi I=D>n sfarsit s-a facut dreptate,comerciantii nu mai platesc biruri catre Societatea de stat (si la propriu si la figurat)TVR si RADIO.Sa vedem cine va ... (vezi toată discuția)