avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediere, indemnizatie pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediere, indemnizatie pentru CCC

o prietena a ramas insarcinata. si-a anun tat seful verbal aceasta stare si drept urmare i-a dat preaviz de 15 zile si desfacerea cim in baza art 65-67 codul muncii. in somaj ea nu poate sa intre ca are 10 zile concediu fara plata. ce este de facut? va mai putea beneficia de maternitate? are voie sa o concedieze?
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 09:05, 13 Aprilie 2011
Chiar daca a avut 10 zile concediu fara plata, poate intra in somaj daca intruneste celelalte conditii, adica sa aiba stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 (cu program de lucru de 8 ore/zi, sau de mai multe luni cu norma fractionata).
Daca ii desface contractul de munca prin desfiintarea postului, este in regula, insa, daca ii cere sa isi dea demisia, sa nu o faca.

Atentie: pentru concediul de crestere copil trebuie sa aiba 12 luni venituri inaintea nasterii copilului, fara intrerupere. Prin exceptie, se accepta sa aiba mai putin de jumatate de luna lucrata, timp de 3 luni.
Deci, trebuie sa aiba grija la perioada dintre concediere si somaj.
Dosarul pentru indemnizaţia de şomaj se poate depune:
- în termen de 10 de zile de la desfacerea contractului de muncă pentru a putea
avea continuitate ;
dar la mine fost situatia astfel... am avut 6 zile concediu fara plata in 12 luni si nu am putut lua somaj
Ramona1982 a scris:

dar la mine fost situatia astfel... am avut 6 zile concediu fara plata in 12 luni si nu am putut lua somaj


La somaj trebuie sa ai 12 luni intregi in ultimele 24.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca la insarcinate Gabriela_Simona Gabriela_Simona Buna seara Sunt angajata la o societate comerciala,am anuntat patronul firmei ca sunt insarcinata dupa care m~am trezit la cateva zile cu instiintare ca ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediul de maternitate nico978 nico978 buna ziua, sunt insarcinata in 34 de saptamani si ar trebui sa intru in concediu prenatal.sunt in somaj de la data de 01.11.2010.cum mi se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj si apoi de indemnizatia pentru cresterea copilului daca firma este in procedura de insolventa? MihaelaPetrea09 MihaelaPetrea09 Buna ziua! Numele meu este Petrea Mihaela (Galati), sunt insarcinata in 4 luni si jumatate si sunt angajata unei firme care a declarat insolventa la tribunalul ... (vezi toată discuția)