avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva intracomunitar - locul unde a prestat serviciu
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva intracomunitar - locul unde a prestat serviciu

firma mea platitoare de tva are contract cu o firma din Austria ptr executare prestari servicii
eu ca firma prestez servicii in Romania pentru firma din Austria
cum facturez cu tva sau fara

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 21:54, 14 Iulie 2011
Serviciile efectuate în legătură directă cu un bun imobil au locul prestării la locul unde este situat bunul imobil conform prevederilor art. 133 alin. (4) lit. a) din Codul fiscal. Pe lângă serviciile menționate la art. 133 alin. (4) lit. a) din Codul fiscal, serviciile efectuate în legătură cu bunurile imobile cuprind, printre altele, operațiuni precum:
a) lucrările de construcții-montaj, transformare, finisare, instalare, reparații, întreținere, curățare și demolare, efectuate asupra unui bun imobil prin natura sa, precum și orice operațiune ce se efectuează în legătură cu livrarea de bunuri mobile și încorporarea acestora într-un bun imobil astfel încât bunurile mobile devin bunuri imobile prin destinația lor.


probabil cei de la asistenta contribuabili au incadrat amenajarea standurilor in categoria lucrarilor efectuate asupra unui bun imobil.
eu sunt de parere ca serviciile prestate de dvs. se incadreaza la regula generala de la art. 133, alin 2 cod fiscal.

asteptam si alte pareri.
de necrezut
referitor la problema de mai sus
deci am primit raspuns scris de la finante Suceava ca trebuie sa facturez cu tva 24%
aceeasi intrebare am pus-o si la finante Botosani care imi raspunde ca ma incadrez la art 133 al 2 din Codul Fiscal si deci se taie factura fara tva

nu inteleg , nu suntem in Romania ?
ce fel de asistenta e cu raspunsuri diferite?
pe care sa o iau de buna?
societatea are sediul pe Suceava si deci ar trebui sa iau in considerare raspunsul dat de la Suceava, dar daca firma din Austria imi returneaza facturile si imi spune ca nu trebuie cu tva , cum fac?

rog o parere
de ce
legea este interpretabila.
si eu am aceeasi parerea cu cei de la botosani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare intracomunitare facturare cu sau fara tva? maria.ilcusiu maria.ilcusiu Buna ziua Am o probleme ,firma X din Romania are un contract cu firma Y ,firma din Bulgaria (are patron roman dar e inregistrata in bulgaria ).Firma X ... (vezi toată discuția)
Cazare hotel in ue irinadiana irinadiana ce fac in cazul in care primesc o factura de cazare hotel din Austria pe firma?Cum o declar ? (vezi toată discuția)
Facturare prestari servicii chirie kty_20 kty_20 Buna ziua, Firma din Romania,platitoare de TVA a inchiriat in Romania un spatiu unei filiale cu sediul in Romania insa factura va fi emisa societatii mama din ... (vezi toată discuția)