avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum suspend judecata???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum suspend judecata???

buna ziua, am intentat o actiune in constatare pt un teren si acuma as vrea sa suspend judecata pana ce isi rezolva cu succesiunea persoanele de la care am cumparat, intrebarea mea este daca ajunge acest motiv si ce art. sa invoc? este vb "Art. 244
Instanta poate suspenda judecata:
1. cand dezlegarea pricinii atarna, in totul sau in parte, de existenta sau neexistenta unui drept care face obiectul unei alte judecati;" ??? sau alt art.? multumesc mult pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Eugen Titoiu , Avocat 15:16, 16 Aprilie 2011
in acest caz poate fi invocat art. 244 pct.1 C.pr.c, dar si art. 242 pct.1 "cand amandoua partile o cer"
Pe cine ati chemat in judecata? Pe acele persoane de la care ati cumparat ? La data introducerii actiunii erau decedate? Pentru ca daca erau decedate la data introducerii actiunii vi se va respinge actiunea pe exceptia lipsei calitatii procesuale pasive pentru lipsa capacitatii de folosinta ( adica nu puteti chema in judecata o perosana daca era decedata ) . Ca sfat, incercati la acest moment, desi nu mai este legal, sa va precizati actiunea daca cunoasteti numele mostenitorilor vanzatorilor si daca va accepta instanta de judecata aceasta precizare continuati procesul .
Daca persoanele chemate in judecata si care au calitatea de parti au decedat in timpul procesului cereti suspendare conform art. 243 c.p.c. incident numai in aceasta situatie .
Dupa parerea mea nu puteti suspenda dosarul conform art. 244 pct. 1 sau 242 in situatia dumneavoastra .
Daca vi se cere sa faceti dovada calitatii de mostenitor a acestora depuneti acte de stare civila ( certificat de nastere, casatorie si carte identitate al mostenitorilor) cereri suspendarea pe art. 155 indice 1 c.p.c., dar atentie la perimare ( sa nu stea mai mult de un an suspendat ) .
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
Cabinet avocat Eugen Titoiu, Avocat
persoanele de la care am cumparat le-am chemat in judecata, da nu sunt decedate nici acum, doar ca am cumparat de la ele printr-un inscris sub semnatura privata si ele nu aveau facuta succesiunea, acuma trebuie sa-si rezolve asta intai....
Pentru ca nu ati raspuns rapid la intrebarile mele va intreb fata de raspunsul dumneavoastra . Persoanele de la care ati cumparat cu chitanta de mana sunt singurii mostenitori ai autorului acestora, adica al persoanei pe care o mostenesc. Daca da, faveti dovada calitatii de mostenitor a acestora cu acte de stare civila si continuati procesul . Daca nu, este o problema de drept la aprecierea instantei de judecata care va fi suverana in a interpreta daca vanzatorii dumneavoastra aveau sau nu dreptul de a vinde imobilului respectiv .
e un motiv intemeiat sa solicitati suspendarea insa instanta sau partea adversa ar putea sa invoce lipsa calitatii procesual pasive. fiindca din ce spuneti ati cumparat de la cineva care avea doar vocatie succesorala nefiind proprietar de drept.

Alte discuții în legătură

Hotarare care sa tina cont de act autentic mihai_14 mihai_14 Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie : Am cumparat un teren de la doua persoane , care sunt unicii mostenitori ai defunctului , ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare mostenitor catablue catablue Buna ziua, am si eu o dilema si sper sa mi puteti da un sfat . In urma bunicii mele decedate in 1992 au ramas 7 hectare de teren, pana in momentul actual ... (vezi toată discuția)
Constatare nulitate absoluta titlu proprietate dumitru2000 dumitru2000 - x introduce cerere de retrocedare teren extravilan cf legii 18 - comisia locala ii aproba restituirea si-i da clasica adeverinta - unde figureaza doar x ... (vezi toată discuția)