avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum suspend judecata???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum suspend judecata???

buna ziua, am intentat o actiune in constatare pt un teren si acuma as vrea sa suspend judecata pana ce isi rezolva cu succesiunea persoanele de la care am cumparat, intrebarea mea este daca ajunge acest motiv si ce art. sa invoc? este vb "Art. 244
Instanta poate suspenda judecata:
1. cand dezlegarea pricinii atarna, in totul sau in parte, de existenta sau neexistenta unui drept care face obiectul unei alte judecati;" ??? sau alt art.? multumesc mult pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Eugen Titoiu , Avocat 15:16, 16 Aprilie 2011
am cumparat terenul de la doua persoane, aceste persoane nu au facut succesiunea, pe titlu de proprietate mai este o sora si o persoana decedata la succesiune trebuie sa mai vina si copii pers. decedate de pe titlu (din cate stiu eu), acesti copii sunt prin strainatate deci ar putea dura destul de mult nu?, deci daca mi-au vandut terenul inainte de a face succesiunea ar putea instanta sa-mi respinga actiunea si sa pierd terenul chiar daca am platit pt el?
In aceasta situatie din punctul meu de vedere si am vazut practica a instantelor de judecata si pro si contra acesteia, actiunea dumneavoastra ar trebui sa fie respinsa intrucat la data incheierii chitantei de mana cele doua persoane nu aveau calitatea de proprietar exclusivi ai terenului . Dar asa cum am spus, am vazut si practica contrara acestei opinii .Asa ca nu aveti, in aceasta situatie cum sa cereti suspendarea cauzei .
Sfatul meu este sa determinati cele doua persoane de la care ati cumparat sa introduca in instanta un partaj succesoral si in care eventual sa formulati o cerere de interventie si sa luptati ca terenul sa cada in lotul acestora la iesirea din indiviziune astfel, calitatea lor de proprietari exclusivi sa fie confirmata in acest fel. si sa solicitati in actiunea in constatare suspendarea in conditiile art. 244 pct. 1 c.p.c. acesteia pana la solutionarea irevocabila a partajului de care depinde . Bafta!
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
Cabinet avocat Eugen Titoiu, Avocat
multumesc pt sfat, problema este ca aceste persoane care mi-au vandut sunt foarte dificile si nu vor sa faca acuma partajul, ele sunt in varsta, stau in alt oras, nu vor sa se deplaseze nicaieri etc., mai este alta solutie?va rog sa ma ajutati ca nu stiu ce sa mai fac.:sorry:
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
eu_craciun, utilizator
Atunci sa-i amenintati ca daca nu va dau concursul pentru a va rezolva situatia in veti da in judecata pentru a va da banii inapoi si eventual formulati si o astfel de cerere in instanta . Dar cu privire la actiune in constatare, dupa parerea mea, in situatia expusa nu aveti nici o sansa . Bafta!
TitoiuEugen a scris:

Atunci sa-i amenintati ca daca nu va dau concursul pentru a va rezolva situatia in veti da in judecata pentru a va da banii inapoi si eventual formulati si o astfel de cerere in instanta . Dar cu privire la actiune in constatare, dupa parerea mea, in situatia expusa nu aveti nici o sansa . Bafta!


Si pentru amenintare poate fi dat userul ..... cred ca cel mai bine este sa poarte o discutie amiabila cu acestia si sa le explice situatia creata.

Alte discuții în legătură

Hotarare care sa tina cont de act autentic mihai_14 mihai_14 Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie : Am cumparat un teren de la doua persoane , care sunt unicii mostenitori ai defunctului , ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare mostenitor catablue catablue Buna ziua, am si eu o dilema si sper sa mi puteti da un sfat . In urma bunicii mele decedate in 1992 au ramas 7 hectare de teren, pana in momentul actual ... (vezi toată discuția)
Constatare nulitate absoluta titlu proprietate dumitru2000 dumitru2000 - x introduce cerere de retrocedare teren extravilan cf legii 18 - comisia locala ii aproba restituirea si-i da clasica adeverinta - unde figureaza doar x ... (vezi toată discuția)