avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CE PEDEAPSA RISCA SI LA CE SE INCADREAZA FAPTA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CE PEDEAPSA RISCA SI LA CE SE INCADREAZA FAPTA

BUNA ZIUA ! Am fost de curand martorul unui incident intr-un bar in care eram 6 persoane una din persoane a batjocorit si facut misto circa 1 ora de un om necajit )(un om invarsta si foarte sarac ) care statea la un pahar de bautura linistit care nu la bagat in seama la un moment dat acesta sa ridicat de la masa a mers la tejgheaua barului ptr a-si mai lua o bere si tigari ptr acasa in timp ce astepta sa fie servit cel care inainte il batjocorise ii toarna bere in cizma omul reactionand doar cu replica ” astea nu sunt glume” moment in care cel care ii turnase berea si il natjocorise se ridica nervos la acesta .Noi cei care ne aflasem in bar am intervenit imediat sa nu se creeze probleme , pe moment spiritele sau calmat omul batjocorit plecand linistit din bar spre casa.La cateva zeci de sec cel care incercase inainte sa provoace un conflict si care batjocorise a iesit in viteza din bar fugind dupa omul recent plecat din bar pe care il si ajunge la cativa zeci de metri de bar unde incepe sa il ia la pumni si picioare , pe care il duce asa cam cativa metri noi cei din bar iesind in usa barului sa vedem ce se petrece consemnez ca in toata altercatia barbatu care a fost batjocorit nu a reactionat doar a primit pumi si picioare iar la un moment dat cei doi au cazut peste un gard de sarma ghimpata moment in care o persoana din bar a fugit si ia despartit aducandul pe cel care a pornit totul in bar . Acesta ajungand in usa barului a observat ca ii curgea sange din partea dreaota de la abdomen moment in care a fost urcat si dus la spital.In tot acest timp noi cei din bar am crezut ca rana ia provenit de la srama ghimpata din momentul caderi pe gard.persoana batjocorita si batuta plecand acasa.In dimineata urmatoare am aflat ca cel dus la spital avea o intepatura care ulterior medici au spus ca este facuta de cutit tot cei care am fost de fata la incident am ramas uimiti de acest verdict nici unul nevazind cutit in altercatie acum persoana care a fost batjocorita, batuta este arestata rog un raspuns cam ce pedeapsa si cine este vinovat si de ce in acest incident. va multumesc
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
k1dand, utilizator
da am fost 4 persoane care am declarat exact ce am povestit si aici am dat toti declaratii
legitima aparare ok inteleg...dar de ce avea in posesie un cutit? daca era insa un briceag inseamna ca se incadreaza ptr i legitima aparare, atacul fusese iminent, ijust si direct deci detinand in posesie un briceag nu releva o intentie de a comite o infractiune cum ar releva a avea in posesie un cutit. de asemenea daca era un briceag inseamna ca nnu a produs " pagube mari " avand lama scurta si daca poate motiva de ce il detinea se incadreaza. de asemea daca convinge anchetatorii ca nuu s-a putut apara altfel fiind o diferenta de varsta, de greutate .
Insa daca prin circumstante anchetatorii nu considera ca se inlatura caracterul penal al faptei prin legitima aparare avem vatamare / grava ....+ circumstante agravante consumul de alcool . e pacat totusi si as recomanda ca si agresorului ( autorul injunghierii ) sa se duca la un medic legist si sa isi scoata un certificat medico-legal si sa se duca sectie sa se denunte ptr injunghiere si in aceelas timp sa faca plangere penala in baza certificatului ca si el a fost agresat . justitia este dreapta. eventual daca este achitat pe baza legitimei aparari sa isi mentina plangerea impotriva agresorului sau deoarece trebuie neaparat descurajat si sanctionat pentru conduita sociala. ma refer la pers care a declansat conflictul
da un briciag a fost pe care persoana o avea la el deoarece venise de la munca unde a avut supliment folosinduse de briceag iar persoana care a a provocat scandalu nu este la prima abatare
si ce nu mai inteleg dc persoanei care a fost atacat i sa dat mandat de 29 de zile el find arestat
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
k1dand, utilizator
este legitima, cativa martori si un certificat medico-leg. l-ar face tare nevinovat. certificatul este insa un must have atesta atacul si agresiunea, de asemnea poate motiva ca a actionat deoarece se temea ptr viata si intergritatea corporala deoarece agresorul nu inceta atacul. justifica si faptul ca nu l-a injunghiat " din prima" si a purces la injunghiere in timpul conflictului dupa ce agresorul il ranea necontenit.
deci la o prima vedere este eligibil ptr inlaturarea carcterului penal, insa eu l-a ssfatui sa mearga mai departe si sa formuleze la randu-i plangere penala fiindca cel injunghiat in opinia mea adevaratul agresor merita sa fie mustruluit de legea penala.

Alte discuții în legătură

Tentativa de omor ContSters256819 ContSters256819 buna ziua,as dori sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi referitoare la cazul fiului meu,care este urmatorul: Pe data de 12.05.2012,in centrul Comunei ... (vezi toată discuția)
Incadrare corecta la tentativa omor sau in legitima aparare ? gemi gemi buna seara , va rog sami ziceti incardarea la acesta fapta eram intrun bar jucam carti iar de la o cearta patronul barului si inca 5 rude alui au sarit pe mine ... (vezi toată discuția)
Legitima aparare raduelena raduelena Buna seara, Am o mare rugaminte, la cei care cunosc Codul Penal din Cehia!! Prietena mea si cu cei doi copii si sai va vor fi profund ... (vezi toată discuția)