1. In legea 230/2007 scrie ca in asociatiile cu mai putin de 10 membri presedintele poate fi si administrator. Spuneti-mi va rog daca in cele mai mari de 10 apartamente, presedintele poate fi sau nu si administrator.
2. Am revocat in sedinta extraordinara, statutara, legala, etc. presedintele asociatiei si am numit alt presedinte. Vechiul presedinte refuza sa accepte acest lucru, se crede in continuare presedinte si face aceleasi mizerii pentru care a si fost demis de locatari. Cum sa procedam? Avem nevoie de actele si stampila asociatiei.
Multumesc
@cameliaagafi, Legea nr.230/2007 reglementeaza organizarea, functionarea si administrarea condominiilor care sunt formate din cel putin trei proprietari.
Asociatiile, cu putini proprietari, pentru a diminua cheltuielile privind managementul cauta solutii ieftine si neglijeaza riscurile pe care si le asuma in cazul unui control.
Verificati Statutul si Acordul de asociere pentru a vedea cum a fost stabilit modul de administrare, deoarece asociatia nu poate merge la infinit fara administrator.
La astfel de asociatii se cauta proprietari care sa ocupe functii de conducere sau executie fara sa fie remunerati, dar care sa fie si constienti de raspundrea pe care si-o asuma. Legea voluntariatului si nu platiti impozit.
La asociatii, dupa ultimele modificari legislative, nu poti aplica conventia civila sau legea zilierului pentru activitatea de administrare sau curatenie, deoarece acestea nu sunt activitati ocazionale.
Pentru a nu platii impozit, puteti angaja cu CIM unde salariul sa fie mai mic sau egal cu deducerea personala, dar sa tineti cont de HG. 1193/2010.
Salut. Ma scuzati ca intervin. As vrea sa stiu sigur daca Presedintele asociatiei poate fi si membru al Comitetului executiv. A 3-a persoana de exemplu. Multumesc.