avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concubinul ma poate mosteni dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concubinul ma poate mosteni dupa deces

DIupa zeci de ani de concubinaj _avem cate o garsoniera <fiecare pe numele lui>In caz de deces automat ne mostenim unul pe celalalt.?astept raspuns.Va multumesc anticipat ,Cumpi.
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
CUMPI, utilizator
Nu, in noul Cod Civil concubinii nu sunt mostenitori pentru ca nu exista acte de stare civila.

Singura noutate in cazul concubinilor este cea referitoare la copii rezultati din concubinaj.
Toate bunurile facute in timpul unei relatii sunt comune nu in sensul Codului familiei ci pe principiul achizitiei comune.
Mai ales a investitiilor necesare si utile la un imobil, dovedite cu documente.
Pe reguli de cod civil.
Am uitat: se poate si "automat "cu acea conditie : supravietuitorul sa aiba in mana testamentul prin care este succesorul dvs in drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire panti panti daca 2 persoane nu sunt casatorite legal, fiecare venind cu anumite bunuri in noua familie, ce drept de mostenire are sotul supravietuitor? (vezi toată discuția)
Mostenire din concubinaj linnky linnky buna ziua. va rog, am o nedumerire...eu am trei case si doua masini proprietatea mea, si un copil din prima casatorie. in prezent traiesc in conclubinaj de 12 ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa concubinaj ContSters97117 ContSters97117 Nu stiu daca problema mea se incadreaza in acest domeniu ,dar incerc totusi sa va adresez cateva intrebari in speranta ca imi veti putea raspunde, sau eventual ... (vezi toată discuția)