Buna ziua,
La parterul blocului se afla o societate comerciala , care face parte din asociatia noastra de proprietari.Acumuland datorii la cheltuielile asociatiei , destul de mari, am introdus privilegiu imobiliar pentru a fi acoperiti in cazul unei vanzari si a ne recupera datoria. Era necesar deoarece spatiul a fost scos la licitatie de o banca fiind obtinut prin credit ipotecar...Din punctul de vedere al asociatiei am oprit furnizarea apei reci pentru a mentine datoria constanta. Intrebarea mea este ce demers trebuie facut pentru a scoate respectiva societate de la plata cheltuielilor deoarece in prezent nu mai au activitate in spatiu...vin cand si cand pentru a verifica locatia si de a astepta eventuali cumparatori in zilele de licitatie stabilite...Ca si cheltuieli comune sunt indemnizatiile cenzorului si presedintelui apa ( in prezent oprita) si gunoiul...Pentru gaz si energie electrica au contracte separate cu regiile respective...As vrea sa stiu cum se procedeaza...
Caldura?
Daca spatiul apartine asociatiei de proprietari se impune la plata intretinere parti comune,mai putin serviciile pentru care detine contract individual incheiat cu furnizorul de servicii
nu puteti scoate de la plata cheltuielilor acel spatiu-proprietar! si la urma urmei de ce sa il scoateti de la cheltuieli?
daca se vinde cu atat mai bine, va ve-ti recupera datoriile, cu atat mai nult ca aveti instituit privilegiul imobiliar.
succes!