Buna ziua. Acum 4 luni am facut accident cu masina, am facut dosarul de dauna si l-am depus la Astra. Au acceptat plata, masina a fost reparata (intr-un service cu care aveau decontare directa). Toate bune si frumoase. Ieri insa am fost instiintat ca firma doreste plata integrala a banilor care i-au achitat deoarece nu as fi mentionat in procesul verbal infaptuit la politie ca aveam casco la ei. Mentionez ca am 19 ani si a fost primul eveniment rutier in care am fost implicat, iar din aceasta cauza eram foarte emotionat in ziua respectiva si am fost indrumat pas cu pas de politist sa completez procesul verbal.
Masina fusese noua cumparata, iar cei de la Astra mi-au zis ca beneficiez de casco fostului proprietar, care mi-a facut o declaratie cu o saptamana inainte de accident, cum ca imi cedeaza mie drepturile, iar cei la asigurari au incheiat, pe baza acesteia un supliment de asigurare la polita veche. Totodata inainte de a face decontarea a trebuit sa achit integral valoarea casco-ului pana in iunie anul acesta.
Dupa tot ce s-a intamplat, nu inteleg cum ar putea sa ma preseze sa platesc acum valoarea reparatiei (undeva la 30000 ron). Mai ales ca dosarul a fost verificat, si nu mi-a zis nimeni nimic de acel proces verbal. Mai mult, respectivii au zis ca fostul proprietar a spus ca nu mi-a dat mie nicio declaratie, insa fiind un prieten, l-am sunat si a zis ca nu l-a contactat nimeni.
Va rog, daca se poate, astept orice fel de raspuns.
Astazi m-am "bucurat" de telefonul unui domn de la Astra - Bucuresti, care se ocupa cu verificarea dosarului. Am fost inmarmurit sa aud ca de fapt, la Astra, CASCO nu se transmite in cazul vanzarii unei masini. Nu pot sa inteleg cum este posibil asa ceva. Toate acestea dupa ce a fost aprobata plata. Inspectorul a zis ca doreste sa vorbeasca cu fostul proprietar, sa verifice daca intr-adevar mi-a cedat polita, nu cumva am falsificat eu declaratia lui :O Maine sper sa ajunga baiatul la sediul ASTRA, sunt curios daca o sa fie suficient pentru ei, sau continua cu presiunile. :((