deny_u a scris:
am divortat acum 1an si jumatate,in urma divortului cel mic de 10 ani mi-a fost incredintat mie. sincer va spun ca nu stiu cum sa procedez,ptr ca de fiecare data cand tatal lui il suna ptr ca e plecat in strainatate ii baga in cap tot felul de prostii,si copilul incepe sa ma minta ,rareori vine si imi mai povesteste ce a discutat cu taicasu. mentionez ca din momentul despartirii noastre nu a venit sa viziteze copilul de 5 ori si cand a venit s-a imbatat si la carat pe copil in baruri pana la 4 dimineata. pot eu sa-i depun o plangere ? si unde anume? ptr ca m-am saturat pur si simplu
Poate ar trebui sa ne detaliati despre acele "prostii"-din punctul dvs. de vedere, deoarece sustineti ca aceste prostii va influenteaza minorul iar acesta incepe sa va minta!
Ceea ce doriti dvs., in practica, nu se prea obisnuieste.Un simplu telefon din partea tatalui minorului...periodic, nu poate aduce mari schimbari "negative" in viata unui copil.Nu am cunostinta de existenta unor hotarari care sa interzica minorilor legaturi personale-telefonice cu parintii...sau ca un tata sa fie decazut din drepturile sale pentru ca o singura data l-a plimbat pe minor prin baruri...(practic-cum va ganditi sa dovediti acest lucru in fata instantei?)
Parerea mea sincera este ca, sfatul unui psiholog, va va ajuta sa intelegeti de ce copilul se ascunde de dvs. si va minte...poate atitudinea dvs. agresiva, fata de tatal copilului, il determina pe copil sa va minta si sa se ascunda de dvs.
Doar daca tatal va fi decazut din drepturi ii va putea fi respins, de catre instanta, dreptul de a avea legaturi personale cu minorul!
Daca aveti o hotarare judecatoreasca ce incuviinteaza un program de vizitare minor,
pana cand veti obtine incuviintarea unui alt program de vizitare minor, va trebui sa respectati aceasta hotarare.In caz contrar, posibil ca si tatal minorului sa va faca o plangere penala...
Calea amiabila este cea mai buna solutie...