avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii- URGENT!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii- URGENT!

Buna ziua,

as dori sa imi spuneti care este regula salariilor compensatorii. Ca sa fiu mai clar in ceea ce doresc sa stiu, o sa dau cateva aspecte ale situatiei: in urma discutiilor cu angajatorul, am decis impreuna cu reprezentantii firmei incetarea raporturilor de munca prin acordul partilor, a trebuit sa completez eu aceasta cerere in care am specificat ca doresc sa mi se dea 3 salarii compensatorii, deoarece nu am acum un job, iar gasirea unuia potrivit cu experienta si cunostintele mele nu va fi facila.

Acum cateva zile mi-au trimis raspuns de la resurse umane ca nu imi pot acorda acesti bani, motivul fiind (clasic) criza economica.

In aceste conditii, ce pot eu sa fac, ce alternative am?

Mentionez ca sunt angajat aici de 3 ani de zile.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 26 Aprilie 2011
Nu m-au concediat, am avut insa niste neintelegeri care au dus la concluzia bilaterala ca nu se mai poate continua colaborarea. Am discutat cu seful meu si am decis impreuna cu el sa ne despartim prin acordul partilor. El mi-a spus ca pentru aceasta trebuie instiintat HR-ul, iar acest lucru se face printr-o cerere/mentiune scrisa din partea mea in care sa stipulez si salariile compensatorii, urmand ca decizia sa fie luata de HR (nu, angajatorul nu a semnat nimic). Atat eu cat si angajatorul dorim sa incetam colaborarea.

Am inteles ca nu am cum sa-l fortez. Juridic, ce se intampla insa daca eu spun ca nu mai vreau sa plec? Nu am semnat nici o demisie, am facut o cerere de incetare a raporturilor contractuale in care mi-am pus solicitarea salariilor.
D.p.d.v. juridic, angajatorul poate fi de acord cu incetarea c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun. - acordul partilor.... fapt ce va duce la incetarea raporturilor de munca dintre dvs si angajator.

Din cate stiu nu departamentul HR este cel care decide incetarea c.i.m., ci conducerea angajatorului ...prin urmare, mergeti si discutati cu conducerea situatia salariilor compensatorii solicitate de dvs prin cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un raspuns urgent...incetare cim nionut1976 nionut1976 Va salut. Scriu acest subiect ptr a primi cateva lamuriri cu privire la pasii facuti de mine pentru a obtine incetarea CIM cu acordul partilor. Pot incepe cu ... (vezi toată discuția)
Somajul Srb Srb Pentru mine este ceva neclar in legatura cu aces subiect. Daca firma pleaca/restructureaza si ni se dau salarii compensatorii din care putem trai lejer sa ... (vezi toată discuția)
Absent nemotivat in perioada de preaviz. cum procedez? Elssa Elssa Buna ziua, Am un salariat care a fost concediat conf. art. 65 din Codul muncii. Refuza sa vina la munca cele 4 h. Cum procedez? El are preaviz pana pe ... (vezi toată discuția)